Haramın, Yalanın, sonu yok, olmaz, olamaz da...

Ahmet Yenin 2022-12-10 07:49:47

Bir kez yalancı ve sahtekar damgası yemeyin. Sonunuz kötü.

Diyebilirsiniz ki yalancılar sahtekarlar daha rahat daha konforlu yaşam sürüyor.

Görünüşte evet öyledir, ama kazın ayağı hiçte öyle değil. Siz onu birde yalan üzerine, haram üzerine, sahtekarlık ve yüz kızartıcı fiil üzerine hayatını sürdürenlere ve ailelerine sor.

Halk onları bilmese de, onlar o yalancılar o, üç kağıtçılar kendilerini biliyorlar. Burada asıl  önemli olan Allah herkesi ve her şeyi doğru yada yanlış çok daha iyi biliyor ya...

Halkın bilmesi de önemli, ama en önemlisi yaratan yüce Allah'ın biliyor olması. O yeterde artar bile akıl sahibi İnsanlara doğru ve dürüst yaşamaları için..

Yalancının yalanı er yada geç bu sahte doktor kızımız gibi bir süre haksız kazanç elde edip, gayet rahat bir hayat yaşasa da bir süre sonunda  gerçek bir şekilde ortaya çıkar.

İşte asıl önemli olan gerçek ortaya çıktıktan sonra sadece yalanı söyleyen değil, söyletenin ailesi de yalancı damgasını yer ve yemiştir de.. .

Ve akıl sahibi  o güzel canlı olan insanların hislerine yenik düşen sahte doktor kızımız gibi bir anlık şahsi çıkarı uğruna o güzelim lekesiz isimlerini ve ailelerini bir kez yüz kızartıcı fiil olan yalan ile haram ile sahtekarlık ile kirletilmesi...

Sahtekarlık hayatını kazanma yolunu seçen bu kızımıza ses çıkarmayan kişi yada kişilerde olaya duyarsız kaldıkları için sahtekar kız ve ailesi gibi kendini  ailesini de lekelemiştir.

Yüz kızartıcı suçu işleyen ve suçu görmezden gelenler de yüz kızartıcı suçu işleyen  ortak olmuştur.... Böylece suça karışanlar ile olaydan zerrece haberi olmayan aynı soyadı taşıyan tüm aile yüz kızartıcı olay ile anılarak boynu bükük yaşamak mecburiyetindedirler ne yazık ki.

Aileden biri yüz kızartıcı suç işlemiş ve yüz kızartıcı suçu işleyeni aynı görev yerinde olup görmezden gelenlerde suça ortak olmuşlardır. Ve evinde ocağında aile fertleri den birinin işlediği suçtan zerrece haberi olmayan o zavallılarda  aynı soy adını taşıdıkları için lekelemiştir. Ne acı değil mi.! 

Allah hiç bir kulunu açlık, yalancılık ve sahtekarlık ile imtihan etmesin.

Bunun için Allah yarattığı tüm kullarına oku öğren öğret buyurarak tüm insanlar kendi haklarını ve kendi kıymetlerini bilerek hep beraber omuz omuza huzur ve güven içerisinde insanca yaşasınlar buyurmaktadır. 

Kısacası Yüce Allah yarattığı dili dini ırkı ve rengi ne olursa olsun tüm insanların insanca yaşam sürmeleri için okuyup öğrenerek ilim bilim sanat tahsil ederek insanların hayatını ve geleceklerini karartacak Yüz kızartıcı fiillerden uzak durmasını nasip ve müyesser eylesin.

Bu yazı toplam 486 defa okunmuştur

Anasayfa