Bakan Koca'dan Bayramda Beslenme Tavsiyesi..

Sağlık Bakanı Koca'dan "kurban eti tüketimi" uyarısı: "Etin yanında sebze, salata, yoğurt, tam taneli ürünleri ihmal etmezsek dengeli beslenmeyi sağlamış oluruz."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Kurban etini bir gün dinlendirdikten sonra tüketmek sağlık için daha faydalıdır. Etin yanında sebze, salata, yoğurt, tam taneli ürünleri ihmal etmezsek dengeli beslenmeyi sağlamış oluruz." ifadelerini kullandı.


Bakan Koca, sosyal medya hesabından, Kurban Bayramı'nda et tüketiminde dikkat edilmesi gerekenlere ilişkin paylaşımda bulundu.


Paylaşımında, Uzman Diyetisyen Hümeyra Arslan'ın, kurban eti tüketimiyle ilgili bilgilendirmelerinin olduğu videoya da yer veren Bakan Koca, şunları kaydetti:


"Kurban etini bir gün dinlendirdikten sonra tüketmek sağlık için daha faydalıdır. Etin yanında sebze, salata, yoğurt, tam taneli ürünleri ihmal etmezsek dengeli beslenmeyi sağlamış oluruz. Özellikle, yüksek kolesterolü olan ve kalp hastalığı riski taşıyanların kırmızı et tüketimini haftada iki günle sınırlandırması ve sakatat tüketiminden kaçınması önemlidir."


AA


Altınordu’da Kültür ve Sanat Rüzgârı: 9. Güzel Ordu Uluslararası Kısa Film Festivali Sürüyor

Altınordu’da Kültür ve Sanat Rüzgârı: 9. Güzel Ordu Uluslararası Kısa Film Festivali Sürüyor

Traktör Kullanamayan Fındıkçıya Mazot Kredisi

AK Parti Ordu İl Başkanlığına Samet Özdemir Atandı

Mahmut Özer’den Altınordu’ya Dev Projeler

ALTINORDU ŞAHİNCİLİ’DE YENİ ALTERNETİF GÜZERGAH

Vali Erol, ÇED Başvurularını Yerinde Değerlendirmeye Devam Ediyor

AYBASTI İLÇE MERKEZİ MODERNLEŞİYOR

“GÖLKÖY’ÜMÜZÜN GÜZELLİĞİNE GÜZELLİK KATACAK”

BAŞKAN GÜLER’İN VİZYONU
Anasayfa