"Emeklilerin yaşam sevincini yok ettiler"

Hükümetin uyguladığı ekonomi politikasının emeklileri sürekli yoksullaştırdığını belirten Emek Partisi Ordu İl Örgütü Emek Komisyonu Başkanı Salim Ekmekçi, “Emeklileri sadakaya muhtaç eden iktidara karşı sesimizi yükseltelim.”

Hükümetin uyguladığı ekonomi politikasının emeklileri sürekli yoksullaştırdığını belirten Emek Partisi Ordu İl Örgütü Emek Komisyonu Başkanı Salim Ekmekçi, “Emeklileri sadakaya muhtaç eden iktidara karşı sesimizi yükseltelim.” çağrısı yaptı.

Emek Partisi Ordu İl Örgütü Emek Komisyonu Başkanı Salim Ekmekçi, emekliler için temmuz ayında yapılacak artışın yoksulluktan kurtaran seviyede olması gerektiği çağrısı yaparak, “Emekliler torununa harçlık veremez duruma düşürüldü. Sabahın karanlığında ucuz et, ekmek alabilmek için zamanını kuyruklarda geçiriyor. Geçim sıkıntısı yaşamadan emekliliğini yaşamak isteyenler ek iş yapmak zorunda bırakıldı. Emeklilerin yaşam sevincini yok ettiler.” diyerek tepki gösterdi.

Temmuz ayı da bile geç

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın banka promosyonunu kendisinin hediyesiymiş gibi açıklamasını da eleştiren Ekmekçi, “Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilerin bankadan aldığı promosyonu bile maaş artışı gibi anlatması iktidarın emeklilere yaklaşımını göstermektedir. Emekliler sadaka istemiyor. Yıllardır çalışmaları karşılığı maaşlarından yapılan kesintilerden kaynaklı hakkını istiyor. Sermaye gruplarının vergileri affedilirken, ek olanaklar sunulurken emeklilerin haklarından yoksun bırakılması kabul edilemez. Temmuz ayında yapılacak maaş artışında sadaka vermeyi düşünen iktidara sesleniyoruz. Emeklilerin hakkı yaşanabilir bir maaştır. En düşük maaş yoksulluk sınırının üzerinde olmalıdır. Şu an emekliler açlık sınırının bile altında maaş alıyorlar. İktidarın seçime dört yıl var diye rahat hareket etmesine izin vermeyeceğiz. Emeklilerin ve diğer emekçilerin mücadelesini ortaklaştırmak zorundayız. Temmuz ayı asgari ücretin, memur ve emeklinin maaşlarının belirlendiği tarih. Bunun bilinciyle işçi ve emekçilerin haklarını alabilmeleri için Mayıs-Haziran aylarını daha fazla ısıtacağız.” dedi.

Bekleyen olmamalıyız

  Emeklilerin Temmuz ayındaki maaşların ne kadar olacağının beklenmemesini vurgulayan Ekmekçi, “Hükümet Temmuz ayında emeklilere olması gereken artışı yapmamayı düşünüyor. Bu zamana kadar gösterilen tepkiler olumlu olsa da taleplerimizi daha fazla dilendirmeliyiz. Bekleyen değil, hakkı için mücadele eden kazanır. Emeklilerin sendikaları, dernekleri birleşik mücadeleyi büyütmeliler. Emek Partisi olarak emeklilerin hak ve özgürlük mücadelelerindeki sorumluluğumuzu yerine getireceğiz.” dedi.

Haber Merkezi


Erdoğan; "Fitne kazanı kaynatanların oyunlarına kesinlikle gelmeyeceğiz!"

"Toprağın Sana Yeter" Uygulaması Verim Arttırıyor!..

Bugün "Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü"

Kabadüz'de Kaza: 5 Yaralı

Ordu'da kent bayramlaşması düzenlendi..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kurban Bayramı Paylaşımı...

Özgür Özel, CHP'nin Eski Genel Başkanlarıyla Buluştu..

Mustafa Öğretmen Alkışlarla Uğurlandı..

Ünye Bayrama Hazır!..

Ankara-Samsun Karayolu Yoğunlaştı..
Anasayfa