ÜNYE ORMEK YIL SONU SERGİSİ AÇILDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) Ünye şubesinde eğitim gören kursiyerlere ve öğretmenlere ait birbirinden düzel eserlerin yer aldığı yıl sonu sergisi açıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) Ünye şubesinde eğitim gören kursiyerlere ve öğretmenlere ait birbirinden düzel eserlerin yer aldığı yıl sonu sergisi açıldı. Serginin açılışını Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve protokol üyeleri yaptı.

Büyükşehir Belediyesinin Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK), birçok ilçede vatandaşların bilgi ve beceri yönünü geliştirmelerine, ev ekonomilerine katkı sağlamalarına yönelik faaliyetlerine devam ediyor. Birçok alanda eğitimler veren ORMEK’lerde yıl sonu sergisi ile kursiyerlerin eserleri de görücüye çıkıyor.

BAŞKAN GÜLER: “ORMEK’LERİ 19 İLÇEMİZDE YAYGINLAŞTIRMAK İSTİYORUZ”

Ünye’de açılan sergide konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ORMEK'leri 19 ilçede yaygınlaştırmak istediklerini söyledi.

Sadece Ünye’de 50 bini aşkın kişiye meslek ve sanat eğitimleri verdiklerine de dikkat çeken Başkan Güler, “Hangi meslekte uzmanlık kazanmak istiyorsanız 8 kişiyi toplayıp bize başvurun. Bu imkanların biz size sağlayalım. Sadece Ünye ilçemizde 50 bini aşkın vatandaşımıza eğitim verdik. Bu kişilerin bir kısmı boş zamanını değerlendirdi, kimisi meslek sahibi oldu, kimileri de ev ekonomilerine katkı sağlayacak beceriler kazandı. Şimdi bu çalışmaları 19 ilçemize yaymak için çalışma yapacağız. Bu eğitimi hep birlikte bir zevke, bir ekonomiye bir geçim kaynağına ve Ünye’nin tanıtımına katkı sunacak eserlere dönüştürelim. Bizler ve eğitmenlerimiz sizlerin emrinizdeyiz. İnşallah Ünye’ye de güzel bir sergi ve bu ürünler için satış yeri açmak istiyoruz. Bizim sözlüğümüzde 3 kelime, bahane, mazeret ve şikayet yer almıyor. Bunun yerine plan, program ve koordinasyon var. Planlayacağız, el ele vereceğiz ve gerçekleştireceğiz. Hem meslek edineceğiz hem de sanat ortaya çıkaracağız” dedi.

ÜNYE BELEDİYE BAŞKANI TAVLI’DAN BAŞKAN GÜLER’E TEŞEKKÜR

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’da ORMEK’lere büyük ilgi olduğunu belirtti. Birbirinden güzel eserlerin ortaya çıktığını aktaran Tavlı, bu ürünlerinde ekonomiye dönüşmesi ile kadınlar başta olmak üzere tüm kursiyerlerin gelir elde ettiğini belirtti. Ordu Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yeni çalışmalar yaparak bu çalışmaların daha da değerlendirileceğini aktaran Tavlı, Başkan Güler’e Ünye’ye katkıları dolayısıyla teşekkürlerini iletti.

BAŞKAN GÜLER VE PROTOKOL ÜYELERİ SERGİYİ GEZDİ

Tüm kursiyerler adına Fatih Yılmaz’da bir konuşma yaparak Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ve eğitmenlere çiçek takdiminin ardından kurdele kesimi ile Ünye ORMEK yıl sonu sergisi ziyaretçilerine kapılarını açtı. Yoğun katılımla gerçekleştirilen açılışın ardından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, protokol üyeleri ve davetliler tarafından sergi gezildi.


Kabadüz'de Kaza: 5 Yaralı

Ordu'da kent bayramlaşması düzenlendi..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kurban Bayramı Paylaşımı...

Özgür Özel, CHP'nin Eski Genel Başkanlarıyla Buluştu..

Mustafa Öğretmen Alkışlarla Uğurlandı..

Ünye Bayrama Hazır!..

Ankara-Samsun Karayolu Yoğunlaştı..

Dikkat, trafik çok yoğun!..

Fırtına Nedeniyle Bazı Bölgelerde Denize Girmek Yasaklandı..

Çamaş'ta Kaza: 4 Yaralı
Anasayfa