TÜRKİYE GÜRCÜLERİ GÖÇ GÜNÜ” ETKİNLİĞİ İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Ordu Kafkas Gürcü Kültür ve Kalkınma Derneği ve Ünye Acara Gürcü derneği 7 Temmuz tarihinde ortaklaşa düzenleyecekleri şenliğin istişare toplantısında bir araya geldi.

Ordu Kafkas Gürcü Kültür ve Kalkınma Derneği ve Ünye Acara Gürcü derneği 7 Temmuz tarihinde ortaklaşa düzenleyecekleri şenliğin istişare toplantısında bir araya geldi.

Ünye Acara Gürcü Derneğinde gerçekleşen istişare toplantısına Gürcistan Trabzon Baş Konsolosu Nikoloz Iashvili, Konsolos Muavini Temur Tartaraşvili, Konsolos müşaviri İrakli Tsibadze, Ünye Acara Gürcü Derneği Başkanı Serdar Kocaoğlu, Derneğin kurucu Başkanı Mehmet Ali Gürsoy, Ordu Kafkas Gürcü Kültür ve Kalkınma Derneği başkanı Volkan Karauçoğlu ve yönetim kurulu üyeleri katıldılar.

Ordu Kafkas Gürcü Kültür ve Kalkınma Derneği ve Ünye Acara Gürcü Derneği ortaklaşa Ordu’da “Türkiye Gürcüleri Göç Günü” adı altında; Türkiye’de yaşayan Gürcü kökenli vatandaşların bir araya getirilmesi amacı ile düzenleyecekleri etkinlik için hazırlıkları Ünye’de gerçekleştirdi.

İstişare Toplantısı sonrası ortak yaptıkları açıklamada; “1828-1829 tarihleri arasında Osmanlı Rus savaşı sonrası bugünkü Türk topraklarına yerleşen Gürcü kökenli Türk vatandaşlarımızın bir araya gelerek, yaşanılan o dönemleri yeni nesillere aktarmak için Gürcü Günü etkinliği düzenliyoruz. Burada amacımız Gürcü kültürünü yeni nesillere taşmaktır. Bu organizasyonu Ünye ve Ordu derneğimizle ortaklaşa Ordu merkezde yapacağımız etkinlikle taçlandırmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda istişare toplantımıza iştirak ederek bizleri onurlandıran Trabzon Başkonsolosumuz Nikoloz Iashvili’ye etkinliğimize destek oldukları için teşekkür ediyoruz” dediler.

HABER MERKEZİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kurban Bayramı Paylaşımı...

Özgür Özel, CHP'nin Eski Genel Başkanlarıyla Buluştu..

Mustafa Öğretmen Alkışlarla Uğurlandı..

Ünye Bayrama Hazır!..

Ankara-Samsun Karayolu Yoğunlaştı..

Dikkat, trafik çok yoğun!..

Fırtına Nedeniyle Bazı Bölgelerde Denize Girmek Yasaklandı..

Çamaş'ta Kaza: 4 Yaralı

“Birlik ve Beraberlik İçin Kucaklaşalım”

Genç Boksörler Avrupa’da Şampiyonluk Peşinde
Anasayfa