SAĞLIKÇILARDAN PROMOSYON DÜZENLEMESİ TALEBİ

Genç Sağlık Sen’den memur promosyonlarına ilişkin yeni düzenleme yapılması yönünde çağrı geldi.

Genç Sağlık Sen Ordu İlTemsilcisi Halil İbrahim COŞKUN yaptığı yazılı açıklamada artan enflasyon ve maaş miktarları ile personel sayısına bakıldığında halihazırda verilen maaş promosyonunun çok düşük rakamlarda kaldığını belirtti.

Promosyon miktarlarının güncellenmesi çağrısında bulunan İl Temsilcisi COŞKUN taleplerini sıraladı.

“Bilindiği üzere 2022 Aralık ayında ilimizin de dahil olduğu promosyon sözleşmesi Ziraat Bankası ile karşılıklı olarak imzalanarak yürürlüğe konulmuştur. 2023 Yılı Ocak Ayında Sağlık Hizmetleri sınıfında çalışan memurun aldığı maaş ortalama olarak 21 bin lira iken, 2024 yılı Ocak Ayında ortalama 47 bin liradır. Ayrıca söz konusu sözleşmeden sonra 2022/11, 2023/5, 2024/5 KPSS sağlık çalışanı ataması ile ilimizde çalışıp maaş alan sağlık çalışanı sayısında artış olmuş ve söz bankaya yatan maaş miktarı ciddi derecede artmıştır. Söz konusu sözleşme tarihinden itibaren ülkemiz ekonomisinde gerçekleşen yüksek enflasyon ve ağırlaşan hayat şartlarından dolayı yukarıda belirttiğimiz miktarlar göz önünde bulundurulduğunda, 2022 Yılı Aralık ayında ödenen promosyon tutarları çok düşük kalarak hakkaniyete aykırı bir durum oluşturmuştur. “

Pandemi ve deprem dönemlerinde sağlık çalışanlarının koşullarının dikkate alınarak promosyonlarda iyileştirme beklentisinin arttığı dikkat çekilen açıklamanın devamı şöyle.

“Bu hususlar dikkate alındığında gerek pandemi, gerek deprem döneminde kendi hayat ve ailelerini arka plana atarak, milletimizin yaralarını sarmak için üzerine düşen tüm fedakarlığı tereddütsüz yerine getiren sağlık çalışanlarımızın hakkının gözetilmesi için promosyon sözleşmesinin yeniden revize edilmesini talep etme zorunluluğumuz hasıl olmuştur. Bu konuda ülkemiz genelinde çeşitli kurumların benzer şikayet ve revize istekleri doğrusunda Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu Denetçiliği Kurumunun (Ombudsmalık) yaptığı 2024/3898- S.24.6139 tavsiye kararı ekte sunulmuştur. İl Sağlık Müdürlüğümüzün bir önceki dönem promosyon güncellenmesi için Sayın Müdürümüz şahsında yaptığı çalışmalar tüm sağlık çalışanlarımızın memnuniyetini kazanmıştır. Genç Sağlık Sendikası İl Temsilciliği olarak İlimizde görev yapan tüm sağlık çalışanlarının haklarının korunması adına aynı özveriyi ve kararlılığın gösterilmesini bekliyoruz.”


MAYIS YEDİSİ GELENEĞİ ALTINORDU’DA YAŞATILDI

Emekliye özel projeler yolda

TARİHİ ESERLER KORUMA ALTINA ALINIYOR

BÜYÜKŞEHİR ÜRETİCİYE GÜVEN VERİYOR

ORDU'DA VEFAT EDENLER

ORDULU MİLLİ ATICI TECRÜBESİNE GÜVENİYOR

CHP Genel Başkanı Özel, Samsun'da konuştu

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

19 MAYIS COŞKUSU ALTINORDU’DA YAŞANDI

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI
Anasayfa