“HEMŞİRELERİN SESİNE KULAK VERİLMELİDİR”

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, hemşirelerin sesine kulak verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, hemşirelerin sesine kulak verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

 Başkan Zengin; “Tüm sağlık çalışanları gibi hemşirelerimizinde  sabrı taşmış ve çalışma hayatındaki sorunlar katlanılmaz bir hal almıştır.

 Taleplerinin  sürekli göz ardı edilmesi derin bir ümitsizliğe neden olmaktadır. Ağır iş yükü, mobbing, ve şiddetin sürekli varlığını koruması ve ekonomik olarak sürekli bir geriye gidişin yaşanması nedeniyle hemşirelerimiz tükenmişlik sendromu yaşamaktadırlar.

Sözleşmeli hemşire, vekil ebe hemşire gibi istihdam türleri ile çalışanlar özlük hakları açısından mağdur edilmektedirler. 

Sorunların adeta sıradağlar gibi dizildiği sağlık alanında çalışanların taleplerinin  hayata geçmesi acil bir hal almıştır.'

Bugün sağlık sistemine aşırı yüklenmenin ve bu aşırı yüklenme halinin sonucu ülkemizde hemşireler hala uzun çalışma saatleri, fazla mesai, standartların çok üstünde hemşire hasta oranı gibi olumsuz çalışma koşullarında çalışıyor. Açlık sınırının biraz üstünde maaş, adaletsiz ödenen ve sağlık hizmetlerini ticarileştiren ek ödeme sistemine tabiler

 Hemsirelerimize Daha iyi çalışma şartları sağlanması ve temel ücretlerin iyileştirilmesini talep ediyoruz. 

 Fedakârlık timsali, devletin şifa ve şefkat eli hemşire arkadaşlarımız en iyi çalışma şartlarında hizmet üretmeye layıktırlar. Onların verdikleri hizmetinde ödemenin bir karşılığı yoktur ama alın terlerinin ve hak ettiklerinin verilmesi de elzemdir.çalışan meslektaşlarımızın özlük hakları ve çalışma koşulları iyileştirilmeli. Hemşirelik eğitiminin iyileştirilmesine yönelik yatırımlar yapılmalı ve hemşirelerin karar alma süreçlerine etkin katılımı sağlanmalıdır.

 Artık yıllardır süregelen ihmalkarlık sonlandırılmalıdır” dedi.

 


ATATÜRK’ÜN MAKAM ARACI BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDE SERGİLENDİ

‘’105 YILDIR YÜKSELTiYORUZ’’

YILMAZ: ALIN TERİNE YAPILAN ÖDEMELER İSRAF DEĞİLDİR!

ORDU'DA ENGELLİLER HAFTASI UNUTULMADI

“TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDA COŞKU VAR”

GENÇLER TUĞÇE KANDEMİR KONSERİYLE COŞTU

19 MAYIS PAZAR ORDU'DA HAVA

Yargıtay'dan ATM'den hırsızlık kararı

BALONLAR TÜRK BAYRAKLARIYLA UÇTU

ATATÜRK'Ü TEMSİL EDEN BAYRAK KARAYA ÇIKARILDI
Anasayfa