Deprem Bölgesinde Mücbir Sebep Süresi Uzatıldı…

6 Şubat felaketi sonrasında yaşanan olumsuzluk nedeniyle SGK’na verilmesi gereken bazı belgeler için geçerli olan mücbir sebep uygulaması süresi hak sahiplerinin talebi üzerine Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinin tamamında,

6 Şubat felaketi sonrasında yaşanan olumsuzluk nedeniyle SGK’na verilmesi gereken bazı belgeler için mücbir sebep kapsamına alınmıştı. Deprem bölgesinde en fazla hasar alan 4 il ve İslahiye ile Nurdağı ilçeleri için bölge halkından gelen talep doğrultusunda süre uzatımı sağlanmıştı.

 

AK Parti Adıyaman Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Resul Kurt; “Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ili İslâhiye ve Nurdağı ilçelerinde 30 Nisan 2024 günü sonu itibarıyla sona erecek olan mücbir sebep hali 31 Ağustos 2024 tarihine kadar uzatılmıştır” dedi.

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi veren Milletvekili Resul Kurt, şöyle devam etti; “Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ili Islahiye ve Nurdağı ilçelerinde afet kapsamında yer alan işveren, sigortalı ve hak sahiplerinin 7440 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamındaki başvurularını 2 Aralık2024 tarihine kadar (30 Kasım 2024 tarihi resmi tatile denk geldiğinden) yapılabilmesine ve bu borçluların borçlarının ilk taksitini başvuruyu takip eden ay sonuna kadar (31 Aralık 2024 tarihi), diğer taksitlerini ise bu taksiti takip eden aylık dönemler hâlinde ödeyebilmesine imkân sağlanacaktır. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ili İslâhiye ve Nurdağı ilçelerinde mücbir sebep hali 31/8/2024 tarihine kadar uzatıldığından 2024 yılı Ağustos ayı ve sonrasına ait aylık prim ve hizmet belgeleri/muhtasar ve prim hizmet beyannameleri yasal süreleri içerisinde verilecek ve söz konusu aylık prim ve hizmet belgeleri/muhtasar ve prim hizmet beyannamelerine ait primler de yine yasal süresi içerisinde ödenecek. Erteleme kapsamındaki borçlar, 28 Şubat 2025 tarihine kadar (bu tarih dâhil) başvuru yapılması ve ilgili mevzuat kapsamında belirtilen diğer şartların sağlanması kaydıyla 6183 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin altıncı fıkrası kapsamında azami 24 ay süre ile tecil faizi alınmaksızın tecil ve taksitlendirilecek.”

 

HABER: Mehmet Emin Danış


“ÇOCUKLARIMIZ SAĞLIKLI BESLENMELİ!”

TES, ÖMK İÇİN MİLLETVEKİLLERİNE MEKTUP GÖNDERDİ

ORDU'DA VEFAT EDENLER

VALİ EROL'DAN KERMES ZİYARETİ

Nisan’da güneş ve rüzgar kaynaklı elektrik üretimi rekor kırdı

Çay üreticileri ilk sürgün mayıs hasadı için makas sallıyor

ÜNYE DEVLET HASTANESİNDE DEPREM TATBİKATI

Hava kirliliğinin neden olduğu hastalıklar yaşam süresini kısaltıyor

Ordulu çobanların 4 gün sürecek yayla yolculuğu başladı

Gazeteci Nuh Kırca’nın Babası İbrahim Kırca Vefat Etti
Anasayfa