Bahçeli; “Türkiye’nin Bir Kürt Sorunu Yoktur”

“Kültürlerin üst kimlikle buluşması bizim için asıl ve esastır” diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye’nin bir Kürt sorunu yoktur, buna mukabil çok tehlikeli bölücülük ve terör sorunu vardır” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de gerçekleştirdiği Grup Toplantısındaki konuşmasında çeşitli konularda görüşlerini açıkladı.

 

Konuşmasının bir bölümünde bölücü faaliyetlere değinen MHP Lideri Bahçeli, “Türkiye’nin milli birliği ve bütünlüğü, dil, soy ve din unsurlarının da üstünde sosyolojik, kültürel ve tarihi bir gerçektir. Kültürlerin üst kimlikle buluşması bizim için asıl ve esastır” dedi.

 

Millet kavramı konusunda görüşlerini paylaşan Devlet Bahçeli’nin konuşmasının ilgili bölümü şöyle:

 

“ÜSTÜNLÜK SADECE TAKVADADIR”

 

“Evvela tarihe not düşerek şu görüş ve düşüncelerimizin herkes tarafından bilinmesi dileğimdir: Sadece Cumhuriyet’in kuruluşunda değil, tarihin her döneminde millet kavramı birleştirici ve bütünleştirici bir işlev görmüştür. Hiçbir zaman etnik köken, dil ve din gibi farklılıklara itibar edilmemiştir. Türkiye Cumhuriyeti devletini Türk milletinin birlikte yaşama ülküsü ve aynı kaderi paylaşma iradesi kurmuştur. Partimiz, ülkemizde yaşayan her insanımızı ‘Türk milleti’ tanımı içinde kucaklamakta, hepsine aynı gözle bakmaktadır. Soy ve ırk temelinde bir üstünlük bizim nazarımızda yok hükmündedir. Kaldı ki üstünlük sadece takvadadır.”

 

“KÜLTÜRLERİN ÜST KİMLİKLE BULUŞMASI BİZİM İÇİN ASIL VE ESASTIR”

 

“Türkiye’nin milli birliği ve bütünlüğü, dil, soy ve din unsurlarının da üstünde sosyolojik, kültürel ve tarihi bir gerçektir. Kültürlerin üst kimlikle buluşması bizim için asıl ve esastır. Bu ise asla bir dayatma ve asimilasyon değildir. Türklüğün insanlığa yön vermek isteyen fütuhat arayışıyla, İslam’ın kutsal mesajları birleşmiş, kahraman ve muzaffer bir irade meydana gelmiştir. Bu duygu ve ülkülerle beslenerek kurulan Türk Cihan Devletleri tarihe damga vurmuşlardır. Kökeni, dili, dini, mezhebi ne olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan her insanımız bizim özbeöz kardeşimiz, milletimizin de asli unsurudur. Her türlü ayrımcılık, bölücülük, ırkçılık, yabancı düşmanlığı ayaklarımızın yedi kat altındadır. Milliyetçi Hareket Partisi milli birlik ve kardeşliğin yılmaz müdafisidir. Buna da artan bir şevkle devam edecek, etnik bölünmenin önüne set çekecek, provokasyonlara gelmeyecektir.”

 

“TÜRKİYE’NİN BİR KÜRT SORUNU YOKTUR”

 

“Türkiye’nin bir Kürt sorunu yoktur, buna mukabil çok tehlikeli bölücülük ve terör sorunu vardır. Kürt kökenli kardeşlerimizin sosyal, ekonomik ve benzeri hak kayıplarından mülhem sorunlarını konuşmak başka; kolektif mahiyetli ve etnik bölücülüğü silahlı eylemlerle takviye ve tahrik eden yapay sorunları konuşmak başkadır. Türk ile Kürt, Alevi ile Sünni arasında uçurumlar oluşturmaya demokrasi, özgürlük ve insan hakkı kisvesine bürünerek hizmet edenler alçakların en alçağı, hainlerin en hainidir. Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne hançer sallayanlar Türk’ün de, Kürt’ün de, Alevi’nin de, Sünni’nin de can düşmanıdır. Düşmandan medet ummak teneşire uzanmaya razı olmaktır. Türk ile Kürt’ü, Alevi ile Sünni’yi birbirinden koparmanın emelini taşıyanlar emperyalizmin tasmalı yanaşmalarıdır.”

 

HABER MERKEZİ


“ÇOCUKLARIMIZ SAĞLIKLI BESLENMELİ!”

TES, ÖMK İÇİN MİLLETVEKİLLERİNE MEKTUP GÖNDERDİ

ORDU'DA VEFAT EDENLER

VALİ EROL'DAN KERMES ZİYARETİ

Nisan’da güneş ve rüzgar kaynaklı elektrik üretimi rekor kırdı

Çay üreticileri ilk sürgün mayıs hasadı için makas sallıyor

ÜNYE DEVLET HASTANESİNDE DEPREM TATBİKATI

Hava kirliliğinin neden olduğu hastalıklar yaşam süresini kısaltıyor

Ordulu çobanların 4 gün sürecek yayla yolculuğu başladı

Gazeteci Nuh Kırca’nın Babası İbrahim Kırca Vefat Etti
Anasayfa