10 YILDIR DEĞİŞMEDİ!

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, fındık destek ödemelerini gündemine alarak ödemelerin bir an önce yapılmasını istedi.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, fındık destek ödemelerini gündemine alarak ödemelerin bir an önce yapılmasını istedi.

Adıgüzel yaptığı açıklama; " Fındıkta dönüm başına destekleme 10 yıldır değişmedi, 170 TL. 2014 yılına gelene kadar her yıl düzenli artış yapılıyordu fakat o yıldan bugüne tek kuruş artış yapılmadı. 

2014'ten bu yana döviz 15 kat, akaryakıt 10 kat arttığı halde destekleme aynı kaldı, 170 TL. 2014'te 1 dolar 2.2 TL idi. Dolar hesabından bakarsak bugün dönüm başına en az 2500 TL destek olması lazım. Yine 2014'te 30 kilogram fındık ediyordu. Fındık hesabından bakarsak da dönüm başına desteğin en az 3500 TL olması gerekir. Ama maalesef 170 TL. 

Bu sene bir şey daha yaptılar; o 170 TL'yi de ödemeyi unuttular. Seçim geçti, bayram geçti hala ses yok. 

Geçen yıl en son 8 Nisan'da ödenmişti. Bu yıl hala ödenmedi. Halkı da unuttular fındık üreticisini de unuttular. Ama bugünlerde fındık üreticisi bahçeye giriyor. Gübre atıyor, ilaç atıyor, kokarca zararlısına karşı mücadele için masrafı oluyor. En az gübre ve ilaç masrafını karşılayacak kadar 1000 TL’nin üzerinde destek olmalı. 

Dönüm başına en az 1031 lira 3 kuruş ödeme bekliyoruz. Bu küsurat nereden geliyor? Açıklayayım;

Mustafa Adıgüzel düz 1000 lira derse 1000 lira yapmazlar, sırf bizim dediğimizi yapmış olmamak için… Bu yüzden küsurat koyduk. Zaten kesinti yapmaya meraklılar. 

Peki küsurat neden 31 TL 03 kuruş? Size 31 Mart’ı hatırlatması için. 

Kötü yönetiminiz ve üreticiyi yalnız bırakmanız nedeniyle 31.03’te bu sarı kartı gördünüz. Bu kafayla devam ederseniz ikinci sarı karttan kırmızı kartı göreceksiniz. İşte bu nedenle 31 Mart’ı hatırlatması için 31 lira 3 kuruş daha ekledik. Derhal bu ödemeyi yapın üretici en azından bahçeye nefes alarak girsin" dedi.

HABER MERKEZİ


GÜNCEL FINDIK FİYATLARI

ORDU’DA ADRENALİN DOLU HAFTA SONU

BAŞKAN TEPE’DEN HIDIRELLEZ BAYRAMI TEBRİK MESAJI

KANSER HÜCRELERİ İÇİN YAPILAN ÇALIŞMA PATENT ALDI

Kışı Kızılırmak Deltası'nda geçiren besicilerin göç yolculuğu başladı

Bitki özlerinden ekmeğin küflenmesini geciktiren katkı maddesi üretti

FATSA BELEDİYESİ'DEN TASARRUFLU VE VERİMLİ HİZMETLER

Ordu Adalet Teşkilatı Güçleniyor: 5 Yeni Mahkeme Kurulacak

KOBİ’lere GES Desteği

"TÜRK SİYASETİNİN BUNA İHTİYACI VAR"
Anasayfa