Ordulu Üreticilere Hıyar Fidesi Dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün destekleriyle uygulanan “Ordu İli Sebze Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında Ordulu üreticilere hıyar fidesi dağıtıldı.

Ordu Valisi Muammer Erol, “Ordu İli Sebze Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında temin edilen hıyar fidesi dağıtım törenine katıldı.

 

Tarım ve Orman Bakanlığı  Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün destekleriyle uygulanan “Ordu İli Sebze Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında temin edilen fidelerin dağıtımı törenine Vali Muammer Erol, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz ve üreticiler katıldı.

 

Hıyar fidesi dağıtım töreninde konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, “Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nün ‘Sebze Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi’ ile üretimin sürekliliğini sağlarken üreticilerimize destek olmak için, ilimiz genelinde 50 bin adet aşılı çift gövde domates fidesi dağıtımı yapılmıştır, bugün de 40 bin adet hıyar fidesi yüzde 70 hibe destekli olarak çiftçilerimize dağıtılacaktır. Bölgemizde gerek seralarda gerekse açıkta yazlık olarak domates ve salatalık başta olmak üzere biber, yeşil fasulye, patlıcan, kabak gibi sebzeler üretilmektedir” dedi.

 

Ordu’da  sebze üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla uzun yıllardan beri çalışmalar yapıldığını söyleyen Yılmaz, şöyle devam etti; “Örtüaltı yetiştiriciliği yapılan alan 330 dekara çıkmıştır. İlimizde 1000’den fazla üretici örtüaltı yetiştiriciliği yapmaktadır.  Sahil kuşağı ılıman bir iklim yapısına sahip olan Ordu’da sıcaklık değerleri en düşük -5 derece, en yüksek 36 derece olarak kayıtlara geçmiştir. Gündüz ve gece sıcaklık farkları ise ortalama 5-8 derece civarındadır. Ordu İlinin iklim koşulları örtüaltı yetiştiricilik yapmak için son derece elverişlidir. İklim değişikliği ile birlikte seracılık İlimizde daha da uygun hale gelecektir. Hem üretici hem de tüketici açısından düşünüldüğü takdirde örtüaltı sebze yetiştiriciliği Ordu İli için hem fırsat hem de ihtiyaçtır.”

 

Tören, Vali Muammer Erol ve İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz tarafından sebze yetiştiricilerine yapılan fide dağıtımının ardından sona erdi.

 

HABER MERKEZİ


Türk Dünyası Film Festivali Takdir Aldı

NÖBETÇİ ECZANELER

Cezalar Belli Oldu

Adıgüzel, Bakan Şimşek’e Seslendi; “Esnafla Uğraşma!”

Ordu’da Sağanak Yağışlara Karşı Tedbir Alındı

GENÇ BAŞKANDAN ATATÜRK VURGUSU

EKREM ŞENTÜRK; "BEN YOKUM"

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

ORDU'DA VEFAT EDENLER

Seyit Torun’dan Mecliste Maden Önergesi
Anasayfa