- 22:19 EYNESİL BELEDİYESPOR ÜST TUR'DA
- 19:43 FATSA BELEDİYESPOR KUPADAN ELENDİ
- 19:25 ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN SİNEMA GÜNLERİ
- 17:46 TARIM SAYIMI İÇİN ADIM ATILDI!
- 17:44 ATIK SU ARITMA TESİSLERİNE 7/24 TAKİP
- 17:43 ÖĞRENCİLER, CUMHURİYET DEĞERLERİNİ ELE ALACAK
- 17:30 27.09.2023 ÇARŞAMBA NÖBETÇİ ECZANELER
- 17:10 CEMAL ENGİNYURT, MÜLTECİ SORUNUNA DİKKAT ÇEKTİ
- 16:49 ÜNYE İLÇESİ BEYLERCE MAHALLESİNİN İÇME SUYU HATLARI YENİLENİYOR
- 16:35 FATSA'YA YENİ YOLLAR GELİYOR
- 16:31 BAŞKAN KİBAR'DAN İTFAİYECİLER HAFTASI KUTLAMASI
- 16:28 "İDDİALI BİR İLÇE OLMA YOLUNDA İLERLİYORUZ"
- 16:17 BAKAN KOCA, KABİNE TOPLANTISI SONRASI AÇIKLAMA YAPTI
- 15:58 ZAFERİN YIL DÖNÜMÜNDE MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
- 16:17 ORDU'DA CHP'DEN İLK ADAY BELLİ OLDU
Fındık Fiyatı
'AHİLİK HAFTASI' KUTLANDI

Altınordu'da 2023 Ahilik Haftası'nı anmak amacıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni düzenlendi. Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından gerçekleştirilen bu etkinlik, geleneksel Türk esnaf ve sanatkarlık kültürünü kutlama amacı taşıyan Ahilik Haftası'nın bir parçasıydı. Her yıl 13-19 Eylül tarihleri arasında düzenlenen bu özel hafta boyunca, Türkiye genelindeki esnaf ve sanatkarlar odaları çeşitli etkinlikler düzenlemektedir.
Tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı ve saat 10'da Ordu Valiliği'nin ziyaretiyle devam etti. Ordu Esnaf Odaları Birliği Başkanı Erdoğan Akyürek, Vali Muammer Erol ile bir araya gelerek sohbet etti. Ahilik Haftası, Türk esnaf ve sanatkarlarının önemli bir parçası olan bu geleneği ve değerleri kutlama fırsatı sunmaktadır.
Ahilik, kelime anlamı olarak Arapça kökenli "Ahî" kelimesinden türetilmiştir ve "kardeşim" anlamına gelir. Bazıları ise Ahî kelimesinin Türkçe kökenli "Akı" kelimesinden geldiğini düşünmektedirler. "Akı," "eli açık," "cömert," ve "yiğit" gibi anlamları içeren bir kelime olarak kullanılır.
Ahilik, Anadolu halkının ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir rol oynamıştır. Ahilik, dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleştiği bir kültürü simgeler. Ahilik aynı zamanda işçinin, çalışanın, üretenin, namuslu kazancın, namuslu ticaretin ve adaletli yönetimin sembolüdür.