altınordu reklam
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
FINDIK BORSASI
20 Mart 2023 Pazartesi
Fındık Fiyatı


PUAN DURUMU
NAMAZ VAKİTLERİ
Akıllı ev sistemleri
4 Şubat 2023 Cumartesi Saat: 08:14

‘ADALETSİZLİK GİDERİLMELİ’

Prim gün sayısı eşitlenerek norm birliği sağlanması gerektiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, BAĞ-KUR’da ki adaletsizliğin zaman kaybedilmeden giderilmesi gerektiğini söyledi.
‘ADALETSİZLİK GİDERİLMELİ’

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülerek kabul edilen ve TBMM Genel Kuruluna sevk edilen EYT düzenlemesi ile ilgili açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bağ-Kur uygulamalarındaki adaletsizlik zaman kaybedilmeden giderilmeli. Bunun için SSK’lı çalışanlar ile Bağ-Kurlular arasındaki prim gün sayısı zaman kaybedilmeden 7 bin 200 günde eşitlenerek norm birliği sağlanmalı. Geriye dönük borçlanmalarda mutlaka taksit imkanı verilmeli” dedi.

“STAJ SİGORTASI EMEKLİLİĞE SAYILMALI”

TBMM Bütçe Plan Komisyonu’nda esnaf ve sanatkârların beklentilerinin karşılanmadığını beklentilere yönelik taleplerin TBMM Genel Kurulu’nda yasanın görüşülmesinde dikkate alınarak düzenleme yapılması gerektiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “SSK’lılar ile Bağ-Kurlular arasındaki prim gün sayısının eşitlenmesinin yanı sıra staj mağdurlarının da sorunları mutlaka çözülmeli. Çünkü staj mağduriyeti çözülmediği zaman iş yerlerinde ara elaman bulma imkânımız olmaz. Staj süresi sigortalılığa sayıldığı takdirde her alanda ara elaman sıkıntısı çözüme kavuşur” diye konuştu.   

  nBÜLTEN

Bu haber toplam 125 defa okunmuştur
Anahtar Kelimeler : ‘ADALETSİZLİK, GİDERİLMELİ’

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler