- 22:40 ZENGİN'DEN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI
- 22:35 SAMSUN'DA TRAFİK KAZASI İKİ ÖLÜ, İKİ YARALI
- 16:56 ÇİN'DE HIZLA YAYILAN YENİ SALGIN
- 16:47 ENGELSİZ ŞEHİR
- 16:36 Fenerbahçe, A Spor'un stada girişini yasakladı
- 16:28 Fındık fiyatları yükselecek mi?
- 16:15 Ordu'da zorunlu kış lastiği denetimi yapıldı
- 16:14 Erbaalı Milli Güreşçi Dünya Şampiyonu oldu
- 16:10 KOMŞUNUN ÜZÜMÜ ŞAŞIRTTI
- 16:08 Önce Çarptı Sonra Takla Attı, 3 Yaralı
- 16:04 4,5 YILIN HESABINI VERDİ
- 16:01 Yenilenen Mercedes-Benz E-Serisi Türkiye'de
- 15:48 ŞAMPİYON MUHAMMET KARAVUŞ
- 15:40 ŞIHLARDA ASLAFT SEVİNCİ
- 15:36 Kıran ve Sonel ne karar aldı?
Fındık Fiyatı
‘KADINA ŞİDDET KAVRAMI TARİHİMİZDE, KÜLTÜRÜMÜZDE VE MEDENİYETİMİZDE OLMAMALI’

Ordu Üniversitesinde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında panel düzenlendi.
Ceren Özdemir Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Cumhuriyet Savcısı Zeynep Ülker Divli, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Fevziye Eker, Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi PDR Uzmanı Hande Pazar akademik ve idari personeller ile öğrenciler ve davetliler katıldı.
Ordu Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Merkez Müdürü Doç. Dr. Fevziye Eker, “Bizler böyle bir panele ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. Asıl amacımız dünyanın neresinde olursa olsun şiddete uğramış olan tüm kadınlarımızı sevgi ve saygıyla bir daha hatırlamak ve hep birlikte ele ele vererek kadına karşı yapılan şiddetle mücadelede elimizi taşın altına koyarak bu mücadelede biz de varız demektir.” dedi.
Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan gerçekleştirdiği konuşmasında, “Kadınlar bizim için çok önemli. Toplumun ayakta kalmasında varlığını sürdürmesinde kadınların, annelerin hakları ödenemez, onların yeri doldurulamaz. Bizler kadınlarımızın yaşamaları, konforları, huzurları, varlıkları, güvenlikleri, hayatları için ne gerekiyorsa sonuna kadar üzerimize düşen neyse yapmamız gerektiğine inanıyorum. Biz kadın, aile, çocuk gibi bu konularda millet olarak toplum olarak duyarlı bir bilince sahibiz. Onun için şiddet kavramının bizim tarihimizde, kültürümüzde, medeniyetimizde olmaması gereken bir kavram olduğunu belirtmek istiyorum. Bu bağlamda Türkiye’de ve dünyada kadına yönelik o şiddeti, o ötekileştirmeyi, kadını bir meta unsuru olarak gören düşüncelerin beraberinde tutum ve davranışlara tümden karşı olduğumuzu bir kez daha haykırıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle bu panelin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum.” diye konuştu.
Cumhuriyet Savcısı Zeynep Ülker Divli ve Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi PDR Uzmanı Hande Pazar’ın konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü Doç. Dr. Fatih Mehmet Yelmen gerçekleştirdi. 6284 Sayılı Kanun ve Türk Ceza Hukuku’ndaki uygulama alanlarının konuşulduğu programda Şiddeti Önleme ve İzleme konusunda gerçekleştirilen faaliyetler ve KADES uygulaması hakkında dinleyiciler bilgilendirildi. nBÜLTEN