HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Cüneyt Altuntaş

Cüneyt Altuntaş

Netflixde neler oluyor?

25 Temmuz 2022 Pazartesi Saat: 01:37

Netflix yöneticileri geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarla medyada gündem olmayı başardı. Zaten yavaş yavaş abonelerini kaybetmesiyle sık sık gündeme gelen Netflix yaptığı açıklama ile 2022 Nisan ayında abonelerinin büyük bir kısmını kaybettiğini belirtti.

Şirketin daha önceden 2022 yılının ikinci çeyreğinde 1 milyon abone kaybettiğini, tahminlerinin 2 milyon abone kaybı olduğunu belirtti. Eski performansını yeniden kazanmak için yeni yeni önlemler masada tartışılıyor. Bunlardan en önemlisi hit show programları ve film yapımları. Kullanıcıların büyük bir kısmı şifre paylaşma özelliğinin kaldırılmasından şikayetçiydi. Yaşanan bu büyük kaybın ardından şifre paylaşma özelliği tekrar gündeme geldi. Netflix’in bu özelliği tekrar geri getirme önerisi şirket yöneticilerini ikiye böldü. Bir taraf şirket kârını arttıracak derken diğer taraf bir faydasının olmayacağını ön görüyor. Bir yandan ücretlerin artması, Hollywood filmlerinin azalması nedeni ile şirket kazancının düşmesi varken diğer yandan önümüzdeki sezon yeni film, dizi ve tv showlarının reklamlarını yapması yeni kişilerin dikkatini çekti. Eleştirmenler ve rakip firmalar Netflix şirketinin son zamanlarda çok fazla atılım yapmasına rağmen eskisi kadar başarılı olamamdığını belirtti.

Şirket yeşil ışık yaktığı yeni projelerin toplam maliyetinin 17 milyar dolar olduğunu ve yapımlarda artık dahada seçici olacağını belirtti. Şirket eskiden popüler olan showların hala popüler olduğunda ısrar ediyor. Ayrıca şifre paylaşımı sayesinde 100 milyondan fazla kişinin ücret ödemeden platformu kullandığını, yeni önlemlerle bu kişilerinde ücretli abonelik almasını sağlamaya çalıştıklarını söylediler.

Abonelik ücretlerini fazla bulan kişiler için yeni yöntem olan reklamlı abonelik sistemini devreye aldı. Şimdilik latin Amerika ülkeleri olan Arjantin, Bolivya, Brezilya, Dominik Cumhuriyeti, Ekvator, El Salvador, Guatemala, Guyana, Kolombiya, Kosta Rika, Küba, Meksika, Paraguay, Peru, Şili, Uruguay ve Venezuela’ da reklamlı abonelik sistemi kullanılıyor. Netflix kurucusu Reed Hastings kullanıcıların reklam derdi olmadığı için Netflix’i sevdiğini belirtsede reklamlı sürümünde oldukça kazançlı olduğunu belirtiyor. Yapılan anket sonuçlarına göre daha az ücret ödeyenlerin reklamların bir sorun olmadığını söylüyor. Yapılan anket çalışmasının gizli kalması gerekirken sonuçları yaptığı röportajda açıklaması reklamsız hizmet alan kullanıcıların kafasını karıştırdı. Açıklamanın ardından reklamsız hizmet alan kullanıcılar aboneliklerini reklamlı sürüme geçirmeye başladı. Şirketin hem kurucusu hem yönetim kurulu başkanı hem de CEO su olan Reed Hastings yaptığı hataları kabullenmeyip şirket çalışanlarının bu sorunuda en kısa süre içerisinde çözüme kavuşturacaklarını belirtti.

Her açıklamasında gündem olan Netflix borsada yatırımcılarını oldukça üzüyor. Ocak 2022’ de 600 dolar olan şirket hisseleri yapılan yanlış politikalar ve açıklamalar yüzünden hızlı bir düşüşe geçti. Temmuz 2022 de ise 220 dolar bandında olan hisse senetleri yatırımcılarını büyük bir zarara uğrattı.

Yazar: Cüneyt Altuntaş


Bu haber toplam 1.874 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları