HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

Bir Gün Sovyetler Dağılacak…

25 Haziran 2022 Cumartesi Saat: 08:31

İyi ve Güzel Ahlaklı Vicdanlı İnsan Düşünerek Yaşar Atatürk Gibi

Düşünerek yaşamanın yolu yüce Allah’ın “OKU” buyruğu gereği okuyup öğrenmek ilim, bilim ve sanat tahsil etmektir. Okuyup öğrenen insan düşünerek yaşar. Okuyup öğrenip düşünerek yaşayan insan, okumadan öğrenmeden düşünmeden yaşayan insana göre en az hata ile yaşar ve birlikte yaladıklarını aynı minval üzere yaşatır.

Okumak öğrenmek demek, hayata dair ülkesi ve insanlarıyla ilgili yapacağı tüm işlerin yüz yıl sonra ülkesine insanlarına ve insan dostu canlılarına faydasını ve zararını görerek bilerek ve isteyerek yaşamak demektir aynen Türkiye Cumhuriyeti devletimizin kurcusu Gazi Mustafa kemal Atatürk giib.

İran ile sınır anlaşmamız 1932 de yapılıyor. Bu anlaşmaya göre Nahçivan ile sınırımız yok. Atatürk 1934 de o zamanki İran şahını. (Son şahın babası) Türkiye’ye davet ediyor. Şah karayolu ile Ankara’ya geliyor.

ATATÜRK onu çok iyi misafir ediyor. Bir akşam yemeğinde.

ATATÜRK Şaha:

- Şah hazretleri biliyorsunuz Nahçivan Azerileri bizim

Soydaşlarımız. Sizden rica etsem bir kısım toprağı bedeli mukabilinde bize satarsanız da onlarla sınır bağımız oluşsa der.

Şah:

- Emrin olur paşam para ne demek der. ATATÜRK ısrarla az da olsa ödeyelim der. Nedeni bağış olması halinde İran’da gelecek

Nesillerin isteği

Olmamasıdır. Hemen orada bir anlaşma yapılır. Bedelini cebinden öder. Anlaşmadan sonra başta Mareşal Çakmak Paşa olmak üzere. Paşam bunu niye yaptınız diyenlere. Bir gün Sovyetler dağılacak. İşte o zaman o sınırdan geçerek soydaşlarımıza ulaşabileceğiz. 13 km’lik bu sınır 1934 de böyle sağlanıyor. 55 yıl sonra Sovyetler dağıldığında onlara ulaşabildik. İşte olacakları yarım asır evvelden görebilen büyük ve tartışılmaz GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK dehası… Diyor saygılar sunuyorum.


Bu haber toplam 586 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları