HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Can Acar

Can Acar

BÜYÜKŞEHİR ZABITA

20 Haziran 2022 Pazartesi

Zabıta nedir ? diye sorsam ne dersiniz. Hepimiz kendimize göre yorum yaparız.

Zabıta kelimesi Türkçe'de "denetleme gücü, düzen, disiplin" anlamına gelir.

Arapça ḍbṭ kökünden gelen ḍābiṭat "denetleme gücü, düzen, disiplin" sözcüğünden alıntıdır. Zabıta kelimesi tarihte bilinen ilk kez "disiplin" Fuzuli, Leyla ve Mecnun (1600 yılından önce)"polis, zabtiye (İstanbul'da 1869'da kurulan şehir güvenlik teşkilatına verilen ad)" [ Kamus-ı Türki (1900) ] eserinde yer almıştır.

Zabıta kentlerde, belediyelere bağlı, kamu düzenini korumakla görevli yönetim biçimidir.

Bu yazdıklarım madalyonun bir yüzü… Birde diğer yüzü var.

Zabıta elbisesini üzerine geçiren bazı kimseler kraldan çok kralcı oluyorlar. Özellikle bizim Büyükşehir belediyesindeki bazı arkadaşlar gibi….

Bildiğiniz üzere Sırrıpaşa caddesi üzerinde bazı seyyar satıcılar gezerek satış yapıp ekmek parası kazanmaya çalışıyorlar.

Geçenlerde yolum bu caddeye düştü. Kiraz ve erik almak istedim. Seyyar satıcı Ceren Özdemir parkından geçiyordu. Durdurmak istedim;

Seyyar satıcı, ‘’Burada zabıta satışa izin vermiyor. Ada simit sarayının orada vereyim dedi. Tanıdığım olduğu için beraber yürüdük. Ada simit sarayında yolun kenarına geldik. Kirazı tarttı tam parayı verecektim Büyükşehir zabıta çavuşu’ ’Çek arabanı buradan’’ diye bağırdı. bende bir dakika dedim paramı ödeyeceğim diye konuştum. Ancak zabıta çavuşu ‘’yasak kardeşim yasak’’ dedi. Bende biraz toleranslı olun bakın başka zabıta arkadaşlarda var  onlar ses çıkartmıyor. Burasıda yasak değil deyince lafı yapıştırdı.

‘’Yasak haydi devam edin’’’

İşte kraldan çok kralcılık budur…

Zabıta Daire Başkanı Uğur Arslan’a sesleniyorum..

Lütfen böyle arkadaşları uyaralım.. Kimsenin üzülmesine gerek yok. Hepimiz bu ilde yaşıyor. Bir birimizin yüzüne bakıyoruz.

Biraz saygı, sevgi ve anlayış lütfen….

Dip Not: Bu arada öğrendim ki bu arkadaş bu caddede kök söktürüyor ve diğer zabıtalarda cep telefonu ile çekimini yaptırıyor muş….

Uyarmak istedim..

Kalın sağlıcakla….


Bu haber toplam 1.638 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları