HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

KADIN

18 Haziran 2022 Cumartesi Saat: 07:05

Çünkü kadın insanlığın varlık sebebidir.

Çünkü kadın anadır.Özde (erdemli) kadın olmak,ana olmak ayrıcalıktır.

Çünkü özde ana(anne) doğurduğu evladını günümüzde olduğu gibi kaderiyle baş başa bırakarak,kurda kuşa, çakallara yem edip, insanların ve devletin başına bela etmez...

Özde Ana dünyaya getirdiği geleceğin umudu evladını,ülkesine insanlarına ve insan dostu canlılara faydalı olması,faydalı hizmetlere imza atması için canını hiçe sayarak ölümüne korur kollar,insanca yetiştirir.

İşte son sürat koşan At üstünde şanlı bayrağını düşme,ölme yada, sakat kalma korkusu kuşkusu yaşamadan,ölümü,sakat kalmayı aklının dahi ucundan geçirmeden kendinden son derece emin olarak dimdik duran medeni cesareti yüksek ana kuzusu geleceğin onur ve gurur abidesi ana adayı genç kız evladı iyi örneğindeki evlat gibi evlatlar yetiştirir.

Dünyayı Özde kadınlar kurtaracak diye kendilerinden övgü ile söz ettiğimiz özde kadın olmak için yüce Allah'ın OKU buyruğu gereği okuyup öğrenecek ilim bilim ve sanat tahsil edecek kendini geliştirecek, yetiştirecek ve videoda görüldüğü gibi son sürat koşan at üstünde elinde tuttuğu ülkesinin timsali şanlı bayrağını korkusuzca dalgalandırmayı başaran geleceğin umudu evlatları yetiştirecek özde kadın,özde ana olmaktan geçmektedir.

Devletimizin kurucusu Aziz Atatürk"kızlarını okutmayan ulus,çocuklarını manevi öksüzlüğe itmiş demektir.

Kadının en büyük görevi analıktır.İlk eğitim verilen yerin ana kucağı olduğu düşünülürse,bu görevin önemi gerekli biçimde anlaşılır.

Kadın denilen varlık,kendiliğinden yüksek bir varlıktır.Onun yoksulluğu olmaz.Kadına yoksul demek,onun kucağından kopup gelen tüm insanlığın yoksulluğu demektir.

Ulusun kaynağı,toplumsal yaşamın temeli olan kadın, ancak,erdemli(Özde Kadın) olursa görevini yerine getirebilir.

Büyük başarılar,değerli anaların yetiştirdikleri seçkin evlatlar sayesinde olmuştur.

Şuna inanmak gerekir ki,dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir.

Kadın yaşı ne olursa olsun süslenmek ihtiyacındadır.

Kadınların umumi ve hususi vazifelerinin başında validelik vazifeleri vardır.

Kadın meselesinde şekil ve kıyafet ikinci derecededir.Asıl mücadele sahası,asıl muzaffer olunması lazım gelen saha nur ile,irfan ile, fazilet'i hakikiye (Hakiki Erdem) ile tezeyyün (süslemek) ve tecehhüz (donatmak) etmektir.

Milletin menbaı(kaynağı),hayat'ı içtimaiyenin (toplum hayatının) esası olan kadın ancak faziletkar(erdemli) özde kadın olursa vazifesini ifa edebilir.

Kısacası özde (iffetli) erdemli kadın milletlerin ülkelerin,devletlerin olmazsa olmaz yüz akıdır.

Fani ve ebedi dünyada huzurun ve güvenin ilk ve tek müsebbibi,tek anahtarı özde (erdemli )kadınlardır.

Özde erdemli analara, kadınlara ana adayı geleceğimizin umudu kız evlatlarımıza minnet ve şükranlarımla diyor,saygılar sunuyorum.


Bu haber toplam 481 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları