HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

İyi İnsanlar ve Aileleri, Kadir Diktepe Gibi İlelebet İyi Anılırlar

14 Haziran 2022 Salı

İyi insanlar ve idareciler ülke genelinde olduğu gibi Ünye dede ve tüm dünyada Ünye’nin yetiştirdiği iyi ve güzel ahlaklı vicdanlı örnek insan, örnek aile reisi, örnek devlet millet adamı en özel ve en önemli vasfı çok kitap okuyanlardan biri olan kitap kurdu Filozof unvanlı ve Ünye ilçe Spor Müdürlüğünden emekli müdür Kadir Diktepe ve ailesi gibi ölümsüzdürler, ilelebet iyi insanlar ve iyi örnek aileler olarak yâd edilirler, kötülerde kötü insanlar ve aileler olarak yad edilirler ne yazık ki...

Yüce Allah yarattığı dili, dini, ırkı ve rengi ne olursa olsun tüm insanların Ampulu bularak Dünyayı aydınlatan ölümsüz Mucit Thomas Edison’u ve ailesini tüm insanlar ve idareciler ilelebet iyi insan olarak yâd eder. Etmek zorundadır. Akıl sağlığı yerinde düşünerek yaşayan tüm insanlar bilgileri görgüleri gereği mutlak surette fani dünyaya eser bırakarak göçmelidir Eser illa icat olmaz,iyi ve örnek yaşam da,iyi ve örnek hizmetlerde de iyi insanlar için iyi birer eserdir. Yüce Allah dünyanın yetiştirdiği Edison ve Ünye’nin yetiştirdiği Filozof unvanlı Kadir Diktepe ve ailesi iyi örneğinde olduğu gibi iyi ve güzel ahlaklı vicdanlı örnek ölümsüz insanlar ve aileler olarak ilelebet anılmalarını nasip ve müyesser eylesin.

Ünye’nin iyi ve güzel ahlaklı vicdanlı sıcak, soğuk, kar kış demeden boş bulduğu her zaman kitap okumaktan arda kalan tüm zamanında mesaisini verdiği devlet kapısında olduğu gibi ata toprağında da dur durak bilmeden çalışan, çok çalışkan örnek insanı, örnek aile reisi, örnek devlet millet adamı, sadece Ünye’nin değil Ülkenin ve dünyanın Filozofu iyi insanı ülkesi ve insanları ve hatta insan dostu canlılar için hayat dair edindiği deneyimlerini, tecrübelerini geriden gelen insanlarına aktaracağı olgun olarak addedilen 57 yaşında aramızdan ayrılan Kadir Diktepe’yi okul arkadaşı şair Yazar emekli bankacı Ünyeli Yüksel Şen ağabeyimiz gibi hatırlamak ve yâd etmek için illa’da ölüm yıl dönümünü beklemek gerekmez, gerekmemeli kendisi gibi iyi ve güzel ahlaklı vicdanlı örnek insanlarca…

Ünye’nin yetiştirdiği Filozof unvanlı Kadir Diktepe ülkeye, Ünye’ye insanlara ve hatta insan dostu canlılara şunu yaptı,bunu yaptı diye uzun, uzun anlatarak kafanızı yormak istemiyorum.Çünkü akıl sahibi ve akıl sağlığı yerinde tüm insanlar iyi ve güzel ahlaklı vicdanlı örnek insanların yaptıklarını yapmak la mükellefler.Akıl sahibi ve akıl sağlığı yerinde tüm insanların asli ve insani görevi, ülkesi ve insanlarıyla insan dostu canlılara yaptıklarıyla faydalı olmaktır.Yapmamışlar ise insan değil,varlıktırlar.

Çocukluk arkadaşı ölümsüz insanlardan ve Ünyelilerden biri olan Ünyeli Şair Yazar emekli bankacı Yüksel Şen”Ünyeli Filozof , Çok çalışan ve Çalışkan

Kadir Diktepe’yi çocukluk ve ilk gençlik yıllarında Ünye Cumhuriyet Meydanı’ndaki çınar ağacının altında dondurma ve limonata sattığı günleri yaşlı ve orta yaşlı her Ünyeli çok iyi bilir”.

“Dondurmam kaymak,

Limonatam buz…

Diş donduruyor,32 dişe kemençe çaldırıyor…

Kara koyunun beyaz kaymağı.” Bağırışı hala kulaklarında çınlıyor diye anlatıyor Yüksel Şen ağabey. Allah dostu tüm iyi insanlar gibi her iki Ünyelinin ruhu şad, mekânı cennet inşallah, tüm Allah dostları gibi her iki Allah dostu Ünyeliye yüce Allah rahmetiyle muamele eylesin.

Kadir Diktepe’ye Ağıt

Sayın Cemal Uysal’dan Duydum

O acı haberini.

Kim dolduracak senin

Ünye’deki yerini.

Hep çağlayıp akardın.

Keskin, keskin bakardın.

Söz sanata gelince

Şimşek gibi çakardın.

İyi resim yapardın,

Güzel şiir yazardın.

Tatlı sohbetlerinle,

Canlara can katardın.

Sen bizim nezdimizde,

Filozof’tun Alimdin.

Hümanist yüreğinle,

Ne de halim selimdin.

Doğayı çok severdin,

Yaşam ne tatlı derdin.

Feleğin işine bak!

Vakitsiz tuşa geldin…

Ova, tepe, dağ olsun.

Hiç tasasız çağ olsun.

Kadir yok aramızda,

Ünye … başın sağ olsun…Diyerek son noktayı koyan şair,yazar Yüksel Şen ve çocukluk arkadaşı Kadir Diktepe ağabeyimiz ve aileleriyle tüm sevenlerine metanet dileklerimizle saygılar sunuyorum.


Bu haber toplam 509 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları