HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

SOMA

18 Mayıs 2022 Çarşamba Saat: 01:27

Soma Ağlarken  Ülke ve Ünye Gülmez, Gülmüyor Zaten... 

Herkes ektiğini biçer, bu yüzden sizlerde sakın unutmayın ülkemiz Ünyemizin insanları.. Çünkü hepimiz aynı gemideyiz, bu yüzden herkes ektiğini biçer biçiyor zaten...

Somalı Ağlarken hiç birimiz özellikle de idareciler asla Gülemez... Çünkü oy kullanma hakkı olan sade vatandaşlar, bunlar Allah din iman diyor, camiden çıkmıyor, kuran ellerinden düşmüyor, her iki sözden birinde Yüce Allah'ı anıyor, bu insanlar Allah rızası için ülkeye Ünye'ye ve insanlara adil hizmet edecekler diye devletin sevk ve idaresine seçtikleri için seçenlerden ziyade seçilen sevk ve idareciler daha çok suçlu ve sorumlular Somalı 301 ekmek şehidi ana kuzusu ve vatan evlatlarından... 

Bu yüzden sade vatandaşlara oranla seçilmiş ve atanmış tüm idareciler ile idarecilerin aile fertleri ve hatta yedi silsileleride Somalılara yaşattıklarını kat be kat yaşayacaklar. 

301 Somalı ekmek şehidi ana kuzularını, vatan evlatlarını ve geride boynu bükük yürekleri yanık bıraktıkları eşleri, anne babaları, ebeveynleri ve en özeli ve önemlisi geleceğimizin umudu masum çocukların  hak, hukuk ve herkese lazım olacak adalet dileyerek ciğerden çektikleri ah yüzünden ülke Ünye ve tüm insanlar yoklukla, yoksullukla açlık ve sefaletle, en önemlisi hayata dair her alandaki aşırı pahallılık altında inim inim inlemekteler.

Ülke Ünye ve tüm insanlar olarak dün bugün özellikle de günümüzde milletçe, yani çalıyor ama çalışıyor diyenlerin de söz konusu ekonomik derdi ve sıkıntıyı hak ederek yaşadığı kaçınılmaz bir gerçek...

Çünkü maden ocağı felaketinin ardından yapılan seçimde başta  301 Somalının feci ölümüne kimlerin sebep olduğunu bilen aslında acılı olması gereken Somalılar yüzde kırkbeş olmak üzere tüm Türkiye sebep olanları oy vermeyerek cezalandırmak yerine sanki 301 Somalı yetmez daha çok insanımızın canını alabilirsiniz benzer felaketlere kurban edebilirsiniz dercesine en yüksek oyu vererek aynı zihniyeti iktidar yaptılar.

Kısacası, Somalının çektiği çileyi çekmek için Somalılar gibi yerin yedi kat dibinde maden ocağında işverenlerin bariz hataları sonucu yaşanan felakette nefessiz kalarak feci şekilde can veren Somalılara anlayarak acılarını acımız kabul ederek insanca yaşamamız için herkesin hepimizin evinden ve ailesinden insanların feci şekilde ölmesine gerek yok.

Çünkü aklın yolu birdir. Okuyup öğrenen tüm insanlar düşünerek yaşar ve yaşamalıdır. Düşünerek yaşayan tüm insanlar Somalının acısına sessiz kalmaz kalamaz.

Ve 301 Somalının acısını  iliklerinde hisseder.Ve Somalının feci ölümüne sebep olanları en azından sandıkta cezalandırır.

Bu dün bugün ve halen daha yapılmadığına göre halkımızın belli nir kesimi nasıl oluyorsa sadece kendi şahsi çıkarını düşünerek yaşıyor. Ve öylede oy veriyor.

Atalarımız demiş, tüm kötülüklerin başı cehalettir, Cahil insanlardır.

Halkımız en büyük hırsız cahillerden ziyade okumuşlardan çıkıyor diyor kendilerince haklı olarak.

Ancak unutulmamalı ki okumuşlardan bir hırsız ve namussuz ve kanunsuz çıkar okumamış cahillerden yüz hırsız, arsız namussuz ve kanunsuz çıkar...

Biz ülke Ünye ve tüm insanlar olarak okumadıkça  buvü. Topyekün ülke ve millet olarak çektiğimiz derdi ve sıkıntıyı çekmeye köle misali sürünerek yaşamaya mahkumuz...

Ne diyelim, nasıl diyelim Allah oku demiş öyleyse okuyup öğrenmek cehaetten kurtulup huzur ve güven İçerisinde insanca yaşayalım.

Okuyup öğrenen insan düşünerek yaşar. Düşünerek yaşaya hiçbirinden günü üzfekiler gibi sade e kendi şahsi çıkarını düşünmez ve 301 Somalı ekmek şehidini düşünür ve bundan sonra ne ülkede nede Ünyede idarecilerden kaynaklanan bu ve benzer dert ve sıkıntılar yaşanmaz. Herkes hepimiz el ele, omuz omuza günümüzdekiler gibi senden benden diye insanları ayırmadan ötekileştirmeden gül gibi yaşar gideriz.


Bu haber toplam 553 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları