HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

Tüm İnsanlar Birbirlerine Borçludur..!

30 Nisan 2022 Cumartesi

Tüm İnsanlar Birbirlerine Borçludur..!

Yüce Allah'ın akıl vererek yarattığı akıl sağlığı yerinde tüm insanlar birbirlerine karşı hayata dair her konuda borçludur. Bu borç öyle para, pul, mal mülk borcu değil, insanlık borcudur.

Akıl sağlığı yerinde olup okumuş, öğrenmiş, ilim, bilim sanat tahsil ederek kendini hayata dair her alanda yetiştirmiş, geliştirmiş ve düşünerek yaşayan tüm insanlar birbirlerine karşı insanlık adına borçlu olduklarını bilerek yaşamalılar. 

İnsanlık borcu insanlar yaşadıkları müddetçe

Yüce Allah'ın yarattığı Akıl sahibi ve akıl sağlığı yerinde olan insan dili,dini, ırkı ve rengi ne olursa olsun dünyanın her yerinde insandır, insan onur ve gururuna yakışır biçimde huzur ve güven içerisinde birbirlerine karşı doğuştan var olan insanlık borcunu yeri ve zamanı geldiğinde ödeyerek insanca yaşama ve birlikte hayatı paylaştığı insanlar ve hatta insan dostu canlıları da aynı minval üzere yaşatmakla yükümlüdürler.

Yıllardır ve halen, kendinden başkasını düşünmeyen bedavacı insanların ve seçmenlerin seçerek görev ve yetki verdiği bencil idareciler yüzünden,insanların birbirlerine karşı var olan insanlık borcunu bir türlü ödemedikleri için dün, bugün ve halen daha bir türlü rahat ve huzur yüzü görmeyen Cennet vatan ülkemiz Türkiye Cumhuriyet'i devleti ve aziz Türk milleti ile Allah dostu bütün insanların, huzura ermelerinin tek yolu, birbirine olan insanlık borcunu,bana, kime ne diyerek değil, her hal ve koşulda ödemek için dur durak bilmeden yaratıcı yüce Allah'ın rızasını kazanmak için çalışmalarıyla mümkün olacaktır…

*****

Yüce Allah'ın Akıl vererek yarattığı kullarına doğru yolu göstermek için Rehber olarak indirdiği kutsal kitabımız, insanlığın anayasası Kur’an'ı Kerim'de, iki günlük fani dünya ile ebedi dünya yolunu açıkça beyan etmesine karşın,kullarım okuyup öğrenerek kendi sağlıklı yollarını kendileri belirlesinler diye tüm kullarının hür iradelerine bırakmıştır. 

*****

Fakat kendinden başkasını düşünmeyen günümüzdeki hazırcı idareciler ve seçmenlerin yaptıkları gibi,Kur'an'ı Kerim'de işaret edilen yolda ilerleyerek, Allah’a ulaşmak  için çalışan iyi ve mükemmel insanlar ve idarecilerde azimle ve kararlılıkla yollarına devam etmiş olsalardı,ülkedeki ve Müslüman ülkelerdeki durum hiçte böyle olmazdı.. 

Çünkü iyi ve mükemmel insan suya sabuna dokunan,yanlışı doğruyu birbirine asla karıştırmadan insani hayat kurallarını eksiksiz uygulayarak yaşayan ve birlikte yaşadığı insanlar ile insan dostu canlıları da aynı minval üzere yaşatan insandır.

*****

İşte bu yüzden ülkenin, Ünye’nin ve hatta Müslüman ülkelerin dünden daha çok bugün birbirlerine karşı insanlık borcu olduğunu bilerek ve isteyerek yaşam sürecek iyi ve mükemmel insanlar ile idarecilere ihtiyacı var.

İyi ve mükemmel insan sayısı çoğalmadan ne ülkede,ne Ünye de, ne de Müslüman ülkelerde hiçbir şey, hatta her şeyden önemlisi huzur ve barış sağlanamaz.. 

*****

Allah yolunu benimseyerek, yaşama gayreti içinde olan  iyi ve mükemmel insanlar ile idareciler, üçkağıtçı insanların tercih ettikleri yol gibi, rahat ve kolay yürünen bir yol olmayan Allah yolundaki mücadeleden kaçtıkları için, günümüzde olduğu gibi meydan kendinden başkasını düşünmeyenlere kaldı.

*****

Her canlı, dünyaya gözlerini açtığı gibi, Allah’ın gösterdiği taşlı,dikenli ve sarp kayalıklardan oluşan Allah yolunda kendinden emin bir şekilde ilerleyerek, günü geldiğinde Allah’a döneceği gerçeğini bilerek yaşayıp,gözlerini yumacağını biliyor,Ama hayatına uyarlamaktan her nedense imtina ediyor.. 

*****

Halbuki iki günlük fani dünyada yalnız yaşamak mümkün değil,Çünkü yalnızlık Allah’a mahsus. Sorumluluk sahibi insanlar istese de,istemese ölüm gerçeğini bilerek yaşadıkları müddetçe birbirine, karşılıksız insanlık borcu olduğunu asla unutulmamalı..

*****

Malum olduğu üzere bu borç  sanıldığı gibi para,pul,mal,mülk borcu değil. Allah’ın gösterdiği yolda her türlü güçlüğe rağmen emin adımlarla ilerleyerek huzur ve barış içinde bir yaşam sürmek için, birbirimizi ve yaşadığımız cennet vatan ülkemizi, her türlü olumlu ve olumsuzluğa karşı yürekten sahiplenip özünden Allah diyen sorumluluk sahibi insanların birbirine  olan insanlık borcudur diyor,saygılar sunuyorum.


Bu haber toplam 456 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları