HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Can Acar

Can Acar

20 NİSAN 1966

21 Nisan 2022 Perşembe

20 Nisan 1966 günlerden Çarşamba okuduğunuz bu gazete yayın hayatına merhaba dedi.

Gazeteciliğe aşık biri merhum kurucumuz Rıza Şimşek o zamanki ismi ile ‘’Ordu Sesi’’ gazetesini kurdu. Hedef belirlenmişti. Laikçi, Ordu ilinin geleceğini düşünen yatırımlar yapılması için kamuoyu oluşturmak ve Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti çizgisinden gitmekti.

Ordu aşığı kurucumuz merhum Rıza Şimşek iline yatırmalar gelmesi için yaşamı boyunca çaba gösterdi. ‘’Her şey devletten beklenmez’’ diyerek kampanyalar başlattı ve ilin ihtiyacı olan birçok konu da öncülük etti.

Gazete aracılığı ile açtığı kampanyalar ile  Gazi Köprüsünün yapımını gerçekleştirdi. Yine, Ordu’ya Atatür büstünü kazandırdı. Boztepe çamlık alanın oluşması, MİT hizmet binasının yapılması, eski Emniyet Müdürlüğü binasının yapılması, Yatılı bölge kuran kursu binasının yapılması, Çevik kuvvet binasının yapılması, Yeni Mahalle polis karakolu inşaatı, şehrin kurucusu Süleyman Felek heykelinin yapılması, Boztepe yolunun açılması, Orhaniye Köyü camaanin onarılması, kan merkezi ve Ahmet Cemal mağden Huzurevi yapılmsını gazete aracılığı ile açtığı kampanyalar ile gerçekleştirdi.

Tribün gazetesi Ordu basınında hep ilklere imza attı. İlk kadrolu muhabir çalıştıran, ilk bayan muhabir çalıştıran yine Tribün gazetesiydi.

Gazetenin teknik açıdan gelişmesinde de merhum Rıza Şimşek’in oğlu Atilla Şimşek  pay sahibidir. İleri görüşü nedeniyle hep yeniliklere imza atmıştır. 1980’li yıllarda kurduğu klişe atölyesi ile gazete de haberler resimli olarak basılmaya başlandı. İlk seri fotoroman yayınlayan gazete yine Tribün oldu. 1990 yıllara gelindiğinde Ordu ile Ofset baskı sistemi ile tanıştı. İlk matbaa bilgisayarının (aplle)’yı ilimize getiren Atilla Şimşek bir süre sonra gazeteyi de ofset baskı teknolojisine getirdi.

Ordu ilinde ilk vasıf alan gazete de tribün oldu.

Nereden nereye sevgili dostlar. Tam 56  yıl önce Ordululara merhaba diyen Tribün gazetesi kurulduğu gündeki ilkesi ile yayın hayatına devam ediyor.

Biz her zaman ilimizin kazanması yatırımların gelmesi için mücadele ettik ve ediyoruz da… Bizlerin tek bir amacı var gelişmiş, teknolojik yatırımların yapıldığı, insanların huzur ve güven içerisinde yer aldığı bir il olmaktır.

Gazetemiz kurucusu merhum Rıza Şimşek’in dile getirdiği ve köşesinde yıllarca yazdığı Üniversite, Havalimanı, Dere yolu, Boztepe’ye teleferik  bugün gerçek oldu. O yıllarda geleceği gören ve tamamen hayal ürünü denen projeler bugün tek tek hayata geçiyor.

İşte bu ileri görüşlülüğümüz halen devam ediyor. Bizlere bu güzel ilimize kazandırdığı yatırımlar için merhum Rıza Şimşek’e, teknolojik alanda yenilikler getiren Atilla Şimşek’e ve bizleri bu günlere taşıyan siz değerli okuyucularımıza Tribün ailesi ve çalışanları olarak teşekkür ediyoruz.

Kalın sağlıcakla…


Bu haber toplam 1.752 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları