HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

DOĞRU

15 Nisan 2022 Cuma Saat: 01:26

Evet sen doğru söylüyorsun ama yinede her doğru her yerde söylenmez diyen doğru kişileri anlamak mümkün değil doğrusu!

  Öyleyse her doğru her yerde neden söylenmesin. Doğruyu söylemekte ne sakınca olur ya da olabilir doğrusu bu eksikliği ve yanlışlığı anlamak ve anlatmak mümkün değil! Ama sen sen ol yinede doğruyu her koşulda ve her şartta söylemeye devam et.

  Çünkü yalan ve yanlış kısa süreliğine prim yapar ama doğruluk ilelebet prim yapar. 

 Doğru, doğru olduğu için doğru şekliyle her yerde ve her zaman üstüne basa basa söylenmek ve her işin doğru şekilde yapılmasına katkı sağlamak için değimlidir! Bu konu yeri ve zamanı gelen her yerde gündeme getirdiği halde doğruluğundan zerre kadar kuşumuz bulunmayan kişiler tarafından bile evet her doğru her yerde söylenmez veya söylenmemeli şeklinde dile getirilmektedir.

  Ancak her ne hikmetse doğru olduklarından ve doğru şekilde yaşadıklarından zerre kadar şüphe duyulmayan kişilerin dahi büyük bir çoğunluğu doğrunun her yerde söylenmemesi yönünde tavır görüş beyan etmektedirler. O zaman akıl sahibi bu insanlara sormak lazım doğru ne zaman ve nerede söylenmeli! Evet değerli okurlar, insanlar ve ülkelerin sağlıklı bir şekilde devamının sağlanması için gerekli olan doğruluğun ve dürüstlüğün en önemli ve tek temsilcisi doğruluk ve doğru olmaktır.

  Çünkü atalarımız zamanın evvelinde hayat tecrübelerinden yola çıkarak bizlere yol göstermek adına” Ölümden öteye köy yok” demiş. Atalarımızın dediğine göre doğru insanlara düşen en önemli görev ise doğruyu her yerde ve zaman dilimi içersinde doğru bir üslupla doğru bir şekilde söylemek olmalıdır. 

 Aksi halde herkes aynı söze ve düşünceye kapılarak her doğruyu her yerde söylemekten geri adım atarsa,acı sirkenin kabına zarar vermesi, gibi bizlerde sonuçta yine kendimize kendi insanımıza ve kendi ülkemize zarar vermeye devam ederiz.

 Bu konu üzerinde söz alanların kimisi evet doğru her yerde ve her zaman usulüne uygun bir şekilde söylenmeli derken bir kısmı da hayır söylenmemeli şeklinde görüşlerini beyan etmektedirler. Ancak bu önemli sorun bu şekliyle kaldığı ve yaşatıldığı müddetçe sorunları çözmek şöyle dursun sorunların artmasına katkı sağlar.

  Doğrunun söylenmeyeceği yer yok değil ama toplamda bir yerdir.asla iki olmaz ve olmamalı.olursa işte böyle olur ve bu kez bugün olduğu gibi doğrunun yerine yalan ve yanlış alabildiğine prim yapar ve yapmaya devam eder. Doğru zarar verecekse yalnız bir yerde söylenmemeli. Ama doğru adın da yazdığı gibi her yerde ,her koşulda ve her şartta söylenmeli.. Bütün bu doğru söylemlere rağmen günümüzde dürüst insan ve yalancı insan aynı kulvarda yarışıyorlar Ama ne yazık ki yalancı insan daha önce kariyer alıyor ve daha rahat bir hayat yaşıyor.. 

 Her şeye rağmen doğruluk dünyada ve ülkemizde prim yapmıyormuş gibi algılansa ve öyle kabul edilse bile doğruluk her zaman ve he koşulda prim yapmaya devam etmektedir.

  Aslında doğruluğun ve doğru insanların başı her zaman diktir, hiçbir zaman eğilmemiştir.Asla eğilmez,çünkü doğruların başı daima diktir ve daima güçlüdür.Bunu doğruların ölümlerinin ardından hayatlarına devam eden çoluk ve çocuklarında(zürriyetlerinde) görmekte ve yaşamaktayız. 

Doğru her yerde söylenmelidir çünkü belki de söylenen o doğru birisinin hayatını kurtaracaktır. Belki de bir gün bir doğru bizim hayatımızı kurtaracaktır..

  Doğru nun yeri, mekanı, zamanı, rengi veya kokusu olmamalı. Doğru her zaman doğru olmalıdır. Hangi şartta koşulda da olsak daima tercihimiz doğru ve doğrudan yana olmalıdır diyor saygılar sunuyorum..


Bu haber toplam 614 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları