HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

Bütün Bunları Fani Kul Değil, Yaratan Yüce Allah Buyuruyor

19 Ocak 2022 Çarşamba

Yüce Allah’ın yarattığı insan dili, dini, ırkı ve rengi ne olursa olsun bu insan dünyanın her yerinde insandır, insan onur ve gururuna yakışır biçimde huzur ve güven içerisinde insanca yaşama hakkına sahiptir. Çünkü yaşama hakkı kutsaldır, Yüce Allah’ın karışmadığı yaşam hakkına Allah’ın yarattığı fani kullar değil gönderdiği elçisi dahi karışmaz.

Bütün bunları anlayıp insanca yaşamanın ve birlikte yaşadıklarını da aynı minval üzere yaşatmanın ilk ve tek yolu, yüce Allah’ın OKU buyruğu gereği akıl sağlığı yerinde tüm insanların Allah’ın kendilerine rehber olarak indirdiği kutsal kitabımız Kur’an’ı Kerim’i okuyup öğrenip anlayarak yaşamalarıyla mümkündür.

Kur’an’ı Kerim’i kendin okur anlarsan, bugün ülkede, Ünye’de ve hatta tüm dünyada Allah ile,din ile,iman ile insanları kandırarak kendileri yatlarda katlarda zevki sefa içersinde yaşam süren cahil,cühela,taciz,tecavüz ve cinsi sapık yuvası Fetö terör örgütü acı örneğindeki cemaat ve tarikatların kulu kölesi olmak yerine yalnızca yüce Allah’a kul olup huzur ve güven içerisinde yaşar ve çevreni de yaşatırsın.Aksi halde bu ağzı salyalı cahillere köle olup günümüzde olduğu gibi sürünerek yaşamaya devam edersin.

Huzur ve güven içerisinde yaşamanın ve yaşatmanın ilk ve tek yolu kendin okuyup öğrenerek ilim bilim sanat tahsil etmektir.

Günümüzde olduğu başkasının salyalı ağzına bakarsan,o ağzına baktığın zavallının izin verdiği kadar hür ve bağımsız yaşarsın.Kendin okur öğrenirsen kendin istediğin şekilde hür ve bağımsız yaşarsın.

İşte yazarımız Halil Altın Karataş’ın kaleminden yazılmış insanlarımızı ın huzur ve güven içerisinde yaşamalarına çok önemli katkı sağlayan ve sağlayacak olan makalesi. Okuyun karar da yorumda sizlerin olsun.

İnsan üzerinde bekçilik taslayan, vekillik yapan ve dayatan bir iktidar veya din olmayacak; ne din adına, ne devlet adına, ne aile adına, ne mahalle adına… Siz eğer üzerinizde, birinin vekillik yaptığını hissederseniz, özgür olamazsınız; çünkü senin adına o konuşuyor, senin adına o karar veriyordur.

Baba, anne, ağabey, koca, bey, ağa, şeyh… Bunlar egemen oldukları kişiler üstünde vekillik taslarlar. Bu insanın özgür iradesini yok eder. Üzerinde vekillik taslayan birini hissetmezse insan özgür olur.

Yine baba, anne, koca, polis, devlet, şeyh, şıh, hoca, ağa bunlar hegemonya kurdukları kişiler üzerinde bekçilik yaparlar.”Şunu yapma, bunu yapma doğru olan budur.”Bunlar insan üzerinde baskıdır. Bunlar olmamalı, birde insanüstünde zorbalık olmamalı. Bunun üçü de (vekillik, bekçilik, zorbalık)peygambere yasaklanıyor.

Kur’an diyor ki; sen sadece elçisin (resul) ve habercisin (nebi),onlar üstünde “bekçi”(hafiz) değilsin, zorba (musaytır) değilsin, vekil(vekilen) değilsin.

Bunlar kişi üzerinden kalktığı zaman, insanın siyasi ve korkuları ortadan kalkmış oluyor diyor, saygılar sunuyorum.


Bu haber toplam 553 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları