HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

AKILLI OLMAK BİR SEÇİMDİR

18 Ocak 2022 Salı

Üstün zekâlı doğmak bir seçim değildir; ama akıllı olmak bir seçimdir.

Hangi ülkede doğacağımızı biz seçemeyiz. Doğacağımız tarihi de biz seçemeyiz. Ailemizin kim olacağını biz seçemeyiz. Cinsiyetimizi biz seçemeyiz. Zekâmızın önemli bir kısmını biz seçemeyiz.

Hayatımızın temelinde duran bu kadar şeyi seçmediğimiz halde, seçtiğimiz ve sevdiğimiz bir hayatı kurmak için elimizde ne kalıyor?

Seçmediğimiz şeyler hayatımızı etkiler, ama belirleyemez; çünkü bunların üzerimizdeki etkilerini yönetebilen bir güce sahibiz. Bu güç, beynimizde. Adı: Akıl!

Bilinçli bir akıl, kendi elimizde olan en önemli beyin aracıdır. Zekâmızı özel etkinliklerle %20’ye kadar artırabiliriz; ama aklımızı ne kadar istersek o kadar büyütebiliriz. Aklın gelişme potansiyeli zekâdan daha büyüktür.

Mesajımı aklınıza kazımak için, sıklıkla yapıldığı gibi, beyni bir otomobile benzetelim. Zekâ arabanın beygir gücüdür. Akıl, direksiyondaki şofördür. Bilgi, arabanın üzerinde gittiği yol!

Arabamızın modelini ve beygir gücünü biz seçemiyoruz; ama onu nasıl kullanacağımızı biz seçebiliyoruz. Arabanın beygir gücünü artıramıyoruz; ama şoförün sürüş becerisiyle başkalarını geçebiliyoruz diyerek anlayanlara mesaj veriyor...

Saygılarımla.


Bu haber toplam 493 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları