HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

İNSAN

12 Ocak 2022 Çarşamba

İnsan düşünen canlıdır.Okur öğrenirse kendinin ve birlikte fani dünyayı paylaştığı tüm canlıların kıymetini bilir. Bu yüzden de yüce Allah yarattığı dili dini ırkı ve rengi ne olursa olsun tüm kullarına insanı yaşat ki mensubu olduğu devlet yaşasın buyurmuştur.

Zaten Allah yarattıklarının tümünü ölümlü yaratmıştır. İnsan ve tüm canlılar günü saati, dakikası ve hatta saniyesi geldiğinde çaresiz ebediyete göçecektir.

Allah'ın yarattığı ölümlü canlıların canını,kendinden başkasını düşünmeyen,kendinden başkasına huzur ve güven içerisinde insanca yaşam hakkı tanımayan ve kendileri de  ölümlü fani olan bencil kullar değil,Allah'ın bahşettiği ömrü bittiğinde kulunun canını yüce Allah eceliyle alır,alıyor zaten.                                                                                                                                   

Yaratan yüce Allah'ın yanında yarattığı ölümlü kulların can almak için  Kalaşnikof otomatik ölüm makinesini,ölüm tüfeği yapan ve yaptığına bin pişman olan  zat gibi ölüm kusan aletler icat etmesine gerek yok.

Ölümlü kullara düşen  kendisiyle birlikte fani dünyayı ve hayatı paylaşan  canlıların kıymetini bilerek huzur ve güven içerisinde yaşamalarına insanca katkı sağlamaktır.

Sözün özü, ölümlü fani olan her akıl ve vücut sağlığı yerinde insanın işi,asli görevi insanı ve canlıları huzur ve güven içerisinde yaşatmaktır ki, insanlık ve mensubu oldukları devlet yaşasın.

Akıl sahibi insanın asli görevi kendi hemcinsleriyle,insan dostu canlıları öldürecek silahlar üretmek değil.İnsanların asli görevi, insanları huzur ve güven içerisinde yaşatacak ilim,bilim,sanat tahsil etmelerine katkı sağlamaktır.

Yaratmak ve yarattıklarının canını almak,silah üreterek,ürettiği silah ile övünen kullara değil, sadece yüce Allah'a mahsustur.

İnsanı huzur ve güven içerisinde yaşatmak için ürettikleriniz ve icat ettiklerinizle insanları huzur ve güven içerisinde yaşatarak insan olduğunuzu  sadece ülkenize ve insanlarınıza değil, tüm dünya ya ve insanlarına iyi örnekleriyle kanıtlamış olursunuz.                            Çünkü yüce Allah'ın yarattığı dili dini ırkı ve rengi ne olursa olsun insan dünyanın her yerinde insandır ve insan onuruna yakışır biçimde insanca yaşam hakkına sahiptir.   Yüce Allah'ın yarattığı tüm kullarına verdiği en önemli hak olan insanca yaşam hakkını kulları tarafından yerine getirmeleri için akıl sağlığı yerinde olan tüm insanların,özellikle de idarecilerin yüce Allah'ın yarattığı tüm kullarına indirdiği rehberimiz Kuran'ı Kerim'de cehaletten kurtulup rahat yaşamak ve yaşatmak için"OKU" buyruğu gereği bütün insanların okuyup öğrenip,ilim bilim ve sanat tahsil ederek iyi ve güzel ahlaklı, vicdanlı örnek uygar insan olmalarına  katkı sağlamasıyla mümkün olacaktır.                                                                                                                                     

Çünkü akıl sahibi,düşünerek yaşayan insanın asli insani görevi ölümlü fani olan  insanların ve insan dostu canlıların iki günlük fani dünyada huzur ve güven içerisinde yaşamalarına ürettikleri ve icat ettikleriyle günümüzdekiler gibi  ölüm kusmak değil, insanca yaşamak ve yaşatmak için harıl,harıl çalışmaktır.


Bu haber toplam 488 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları