HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

KARDEŞ

6 Ocak 2022 Perşembe Saat: 08:01

Kardeş olan tüm ölümlü insanlar, kendilerinden önceki kardeş olan tüm ölümlü insanlar gibi  kardeşçe yaşam hakkına  sahip olduklarını bilerek ve isteyerek yaşadılar...

Çünkü Yüce Allah'ın yarattığı dili,dini, ırkı ve rengi ne olursa olsun tüm kullarına ve kullarının can dostu canlılara verdiği en önemli hak, huzur ve güven içerisinde insanca ve kardeşçe yaşama hakkıdır.

Hayatta her şey yalan ama bir tek ölüm gerçek.Ölümün gerçek olduğu fani dünyada  akıl sahibi insan başta olmak üzere tüm canlılar kardeşçe yaşamalı ve sırası gelen yaratılmış insanlar ve insan dostu tüm canlılar kendilerinden öncekiler gibi mutlak surette ölümü eceliyle tatmalı,tadacaklar da zaten.

Ölüm gerçeğine rağmen genellikle şiddet ve nefret içerikli söylem ve eylemleriyle  koltuklarını korumaya çalışan bencil idareciler yüzünden kardeş olan tüm insanlar bilerek ya da bilmeden birbirlerine düşmektedir günümüzde olduğu gibi ne yazık ki.

Üzücü ama gerçek.İşte bu acı gerçeği,geleceğimizin umudu onlarca genç bir araya gelerek sazı ve sözüyle sadece bize değil, tüm dünyaya hepimiz kardeşiz türküsünü birlikte söyleyerek haykırmaktadırlar..

Akıl sahibi insanlar olarak ne olur bu gerçeği anlayalım artık.

Can yakarak günümüze kadar huzur ve güven içerisinde kim yaşamış ki biz yaşayacağız.

Unutmayın , unutmayalım,tüm insanlar kardeştir...

Sultan Süleyman'a kalmayan Ölümlü fani dünya size,bize hiç birimize de kalmaz.

Yüce Allah'ın yarattığı biz ölümlü fani kullara verdiği insanca yaşam hakkını günümüzde olduğu gibi zengin, fakir ,senden, benden ayrımı yapmadan ve en önemlisi herkes için lazım ve gerekli olan haktan hukuktan ve adaletten asla ayrılmadan  kardeşçe kullanalım ki kazanan kardeşlik olsun...


Bu haber toplam 636 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları