HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

İNSAN

30 Aralık 2021 Perşembe

Sorumluluk duygusuyla yaşayan akıl sağlığı yerinde insanlar ve okurlar bugün sizlerle Ertuğrul Güçlü’nün kaleme aldığı, Matematiğin piri sayılan Harezmi'ye "İnsan nedir?" diye sormuşlar “başlıklı mini makalesini okuyup anlayarak hayattan tat alıp yaşamak ve beraber yaşadıklarını da aynı minval üzere hayat yaşatmak isteyen insanlarımıza ve özelliklede idarecilerimize karınca kararınca insani katkımız olsun diye yaptığım mini yorum ile paylaşalım istedik.

Matematiğin piri sayılan Harezmi'ye "İnsan nedir?" diye sormuşlar.

Demiş ki; "İnsan güzel ahlaklı ise "1" eder.

Yakışıklı ise buna bir 0 ekleyin "10" eder. Varlıklı ise bir 0 daha ekleyin "100" eder. Soylu ve nesep sahibi ise bir 0 daha ekleyin "1000" eder. Fakat "ahlak" olan 1 giderse, insanın kıymeti gider.

Geriye değeri olmayan sıfırlar kalır!

Neymiş saygıdeğer insanlar ve okurlar; fani dünyanın olmazsa olmaz en mükemmel canlısı olan akıl sahibi insanı saygın, kimlikli ve kişilikli toplumlarda parmakla gösterilen ve gösterilecek insan yapan yüce Allah’ın “OKU “ buyruğu gereği, okuyup öğrenerek, ilim bilim sanat tahsil ederek kendisini geliştirip değiştirerek iyi ve güzel ahlaklı ve vicdanlı insan olmasıdır. Ahlaklı ve vicdanlı değilse, ister sade vatandaş, isterse devletin üst düzey yetkili de olsa, o kişi insan değil, varlıktır, bir hiç olan sıfırdır.

Yüce Allah akıl vererek yarattığı dili, dini,ırkı ve rengi ne olursa olsun tüm insanların yüce Allah’ın insanlığın en büyük baş belası cehaletten,cahillikten kurtulup,huzur ve güven içerisinde insanca yaşaması ve birlikte yaşadıklarını da aynı minval üzere yaşatması için “OKU buyruğu gereği okuyup,öğrenerek,ilim,bilim,sanat tahsil ederek kendisini yetiştirip geliştirerek insanı insan yapan iyi ve güzel Ahlaklı vicdanlı örnek uygar insan olmasını nasip ve müyesser eylesin diyor,saygılar sunuyorum


Bu haber toplam 477 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları