HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

Eğitimsiz Akıllılar Ülkemizdeki Gibi Tam Bir Felakettir…!

16 Nisan 2021 Cuma

Sorumluluk sahibi saygıdeğer insanlar ve Ünyeliler, bugün sizlerle

Araştırma - İnceleme, Diğer, Edebiyat kategorilerinde eserler yazmış ülkemizin tanınmış yazarlarından Aydın Mutlu Dinçoğul’un”Aklını hakikate yatıran Erenler” başlığı altında kaleme aldığı makalesinin başlığını makale içinde yer verdiği eğitimsiz akıl tam bir felakettir cümlesine “Eğitimsiz Akıl Ülkemizdeki Gibi Tam Bir Felakettir!” başlığı altında yazıp paylaşarak, kendini yüce Allah’ın OKU buyruğuna uyarak okuyup öğrenerek yetiştirmek isteyen akıl sağlığı yerinde tüm insanlarımıza karınca kararınca katkımız olsun istedik.

Aklını Hakikate Yatıran Erenler

Akıllı olmak güzeldir ama nasıl akıllı olunur?

Birilerine akıllı derken kabul edilebilir ölçütümüz nedir?

Akıl akıldan üstündür ama öte yandan aklı bencillikle kirlenen çoğu insan, kendi aklını daha çok beğenir ve aklını herkesten daha üstün sayar.

Aklın eğitimsiz olması, çok tehlikeli sonuçlar doğurur.

Eğitimsiz akıl tam bir felakettir.

Ancak aklı eğiten o kadar çok unsur vardır ki, bunlardan biri eksik olduğunda akıl zayıf kalır.

Aynı zamanda yönlendirilmiş bir eğitim hızarından çıkıp kalıplaşmış, dogmatik ve statik bir aklın hakikat ölçüleri de yanıltıcıdır ve vahim sonuçlar doğurabilir.

Akıllı olmak düzenli ve disiplinli çalışmakla kazanılır.

Akıl çalışması, aklın eğitimi çok yönlüdür, dünyaya ve evrenselliğe açılan, geçişken kanalları vardır. Aksi durumda akıl tutulması veya aklın putlaştırılması ve dondurulması yaşanır.

Merkezi hiyerarşik bir eğitim, aklı özgürleştirmeden köleleştiren bir çemberdir. Bu çemberin tek yönlü tekrarı, insanı yanılgılar ve çözümsüzlükler dolu bir girdaba sürükler.

Aklını eğiterek özgürleştiren insan, hakikati kendi içinde yaşamaya başlar. Artık o insanın kendisi de bir hakikat olur. Hayatın bir yalan olmaktan çıkarılması bu hakikat erenleri sayesinde olmaktadır diyerek makalesini noktalayan yazarımız Aydın Mutlu Dinçoğul beyefendiye ve aynı minval üzere yaşam süren Allah dostu tüm yazarlarımıza yüce Allah güç kuvvet versin,ülkede ve dünyada sayılarını artırsın,ayaklarına taş değdirmesin en önemlisi kem gözlerden muhafaza eylesin diyor, saygılar sunuyorum.

Aydın Mutlu Dinçoğul Kimdir?

Aydın Mutlu Dinçoğul, Araştırma - İnceleme, Diğer, Edebiyat kategorilerinde eserler yazmış bir yazardır.

Başlıca kitapları alfabetik sırayla; Hiyerarşi ve Demokrasi, Zamanı İncitmeyesin, İslam ve Tekil Hiyerarşi olarak sayılabilir.

Aydın Mutlu Dinçoğul kitapları; Alan Yayıncılık, Ulak Yayıncılık aracılığıyla kitapseverlerle buluşmuştur.

Aydın Mutlu Dinçoğul tarafından yazılan son kitap "İslam ve Tekil Hiyerarşi", Alan Yayıncılık tarafından okurların beğenisine sunulmuştur.


Bu haber toplam 1.675 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları