HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Can Acar

Can Acar

AŞKIN TÖREN

4 Ekim 2021 Pazartesi

Geçenlerde yakın bir dostum aradı ve yazdığım makaleler için birazda Ordu hakkında yaz dedi.

Haklıydı çoktandır gerek güncel, gerekse ilimizi ilgilendiren konuları ele almadım. Nedeni ise diğer köşe yazarlarının neredeyse hepsi aynı konuları işlemesi idi.

Bu bakımdan bende değişik konularda araştırma yapıp kaleme almıştım.

Bugün sizlere Altınordu Belediye başkanı Aşkın Tören’den bahsetmek istiyorum. Son dönemde yaptıkları ile adından söz ettiriyor ve dikkat çekiyor.

Kendisini  son Mahalli seçimler öncesinde Adalet ve Kalkınma Partisinden Altınordu Belediye Başkan adayı olunca tanıdım. Bir bürokrattı. Ordu’nun çavuşlar köyünden mütevazi bir ailenin çocuğuydu.

Düzenlediği basın toplantısında niçin Altınordu Belediye Başkanlığına aday olduğu ve seçilirse neler yapacaklarını anlattı.

Ufku genişti.  Bir çok projesi vardı. İddialıydı.. Seçimi kazanacağından emindi. Bizlere, ‘’Seçimden sonra yapacaklarımı göreceksiniz. Bambaşka bir Altınordu hedefliyorum. Dünya şehri Altınordu hedefliyorum demişti.

Bugün gelinen nokta ortada şunun şurasında üç yıldır başkanlık koltuğunda oturuyor. Bunun bir buçuk yılı pandemi ile geçti. Ancak başkan buna rağmen boş durmadı çalışmalarını sürdürdü. Pandemi de sosyal yardımı da unutmadı. Neredeyse ilçede değmediği el kalmadı. Her kesime destek verdi. Oluşturduğu  bütçe ile desteklerini halen sektör sektör sürdürüyor.

Duyduğuma göre Ordu mahalli basınına da gazete kağıdı ve malzeme desteğinde bulunacakmış. Hem de hatırı sayılır şekilde hazırlık yapılıyormuş.

Evet Aşkın Tören alt yapıda ilçede çığır  açtı. Gerek beton yol konusunda gerekse asfalt yol da gidilmedik mahalle bırakmamaya kararlı. Yine Altınordu Belediyesi önünde yapımına başladı meydan projesi. Tamamlandığında bence ordunun cazibe yerlerinden biri olacak…

Yine destek verdiği projelere bakıldığında hedefin ne kadar büyük olduğu görülüyor. Şimdi fındık, kivi ve baldan sonra yumurta da da Türkiye’de marka olmaya gidiyor. Tarıma verdiği destek ile de bilinen Tören böyle giderse seçim öncesinde dediği gibi Altınordu’yu uçuracak.

Bekleyip hep birlikte göreceğiz… Bu arada ufak bir bütçe ile hem kendisinden önce kalan borçlar ödeyip hem de borçlanmadan bunu yapan belediyenin yanında devasa bir bütçeye sahip Büyükşehir Belediyesi ne yapıyor. Onu da yakında yazacağım. Karşılaştırmayı siz okurlarım yaparsınız. 

Kalın sağlıcakla…


Bu haber toplam 2.060 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları