HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Nevin Altunbaş

Nevin Altunbaş

Mülteciler!

25 Eylül 2021 Cumartesi

Hiçbir zaman aklımızın ucundan dahi geçmeyecek gelişmelerle karşılaşır, hayat yaşıyor olduk. 

2000, 2005, 2010, 2015 yıllarından birinde biri size gelip "milyonlarca Suriyeli ülkemize gelecek, Ordu'ya kadar gelip sizinle bu şehrin parklarında oturacak, kordonunda gezecek"

Ya da;

İran topraklarını aşıp 100'lercesi birlikte, topluluk halinde 3 bin 550 km. yol yürüyerek Kabil'den Ordu'ya Afganlı gelecek, apartman komşun olacak deseleridi; inanır mıydınız?

"Yok canım daha neler? Hadi canım sende aklını mı oynattın" der, kızardınız...

*

Kabul edelim, etmeyelim.

Beğenelim, beğenmiyelim.

Mutlu ya da mutsuz olalım.

Malesef ülkemizde çeşit çeşit farklı kültürlerden, eğitimli, eğitimsiz çoğunluğu yoksul, dünyayı doğup büyüdüğü köyü, kenti sanan insanlarla paylaşmak durumundayız.

Farklı onlarca ülkekerden milyonlarca yabancı, göçmen, mülteci, sığınmacı, kaçak ne derseniz deyin komşu veya uzak komşu ülke vatandaşı bizim memleketimizde.

Kendince nedenlerle ülkemize gelen bu insanlar bir gün ülkelerine geri dönerler mi bilemeyiz.

Dönmezler galiba.

Nasıl Avrupa'nın çeşitli ülkelerine gitmiş bizim vatandaşlarımız gittikleri ülkelerde kalmışlarsa onlarda geldikleri ülkelerden Avrupa ülkesi gibi gördükleri, yaşamak için hayalini kurdukları Türkiyemizden, bu topraklardan gitmezler.

*

Gelecek günler ülkemize gelen yabancılar için neyi getirir, bizler, çocuklarımız daha ne sürprizlerle  karşılaşırız, iyi mi yada daha da kötü mü olur  bilemeyiz.

Bugün halkımızın memnuniyetsizliğini gören, kaygı duyan Devletimiz yöneticilerinden Bolu Valimiz Ahmet Ümit yabancıların kendilerine çeki düzen  vermeleri noktasında bir dizi uyarılarda bulunmuş.

Yazılı medyanın   gazete sayfalarında yayınlanan haberde Sayın Valimiz Ahmet Ümit'in sözleri içimizdeki konuklarımızı anlatma, özetleme adına ne denli sıkıntılı günler yaşayacağımızı gizlemiyor. Uyarıları ise ne kadar karşılık bulur, bu insanları ne denli eğitir, düzeltir göreceğiz.

Haber mi; özetle:

Bolu Valisi’nden göçmenlere ‘ilginç’ uyarı: Kadınlara sabit bakmayın

Bolu Valisi Ahmet Ümit, kentte yaşayan Irak, Suriye, Afganistan, İran ve diğer ülkelerden gelenlerin temsilcileriyle bir araya geldi. Vali Ümit, çeşitli uyarılarda bulunduğu temsilcilere, kadınlara karşı sabit bakışlardan, rahatsız edici sözlerden ve davranışlardan uzak durulmasını tavsiye etti

...

Bolu Valisi Ahmet Ümit, toplantıda Bolu Valiliği tarafından yaptırılan araştırma neticesinde yabancıların Türk vatandaşlarını en çok rahatsız eden eylem, söylem ve davranışlarının tespit edildiğini ifade ederek, huzur içinde yaşayabilmek için yabancı misafirlerin Türk toplumunun gelenek ve göreneklerine saygılı olması gerektiğini belirtti.

Vali Ümit, yabancı uyrukluların temsilcilerine komşuluk ilişkileri kamuya açık alanlarda dikkat edilmesi gereken kurallar ve davranış biçimleriyle ilgili tavsiyelerde bulundu

Vali Ümit park, bahçe, meydan gibi kamusal alanlarda gruplar halinde dolaşılmaması, siyasi tartışmalara girilmemesi ve gerginliklerden uzak durulması, yüksek sesle etrafı rahatsız edecek şekilde müzik dinlenilmemesi, mutfaklarda aşırı baharatlar kullanılarak koku sebebiyle komşuların rahatsız edilmemesi, kişisel temizliğe ve çevre temizliğine dikkat edilmesi gibi uyarılarda bulundu.

Ümit, ayrıca bu uyarılarının yanı sıra, özellikle kadınlara karşı sabit bakışlardan, rahatsız edici sözlerden ve davranışlardan uzak olunması uyarısında da bulundu.

..."

Google'dan bilgi:

Türkiye’de kayıtlı geçici koruma altındaki Suriyeli sayısı 16 Eylül 2021 tarihi itibarıyla 3 milyon 710 bin 497 kişi. Bu kişilerin 1 milyon 758 bin 617’sini (%47,4) 0-18 yaş arası çocuklar oluşturuyor. 0-18 yaş arası çocuklarla kadınların toplamı ise 2 milyon 628 bin 198.)

*

[11:10, 24.09.2021] Hayati Abi2: Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) verilerine göre, (2020 güncel sayımlarına göre) Türkiye'de uluslararası koruma altında 116 bin 400 Afgan sığınmacı bulunmaktadır.

Bir başka resmi açıklamaya göre:

"...Türkiye'de şu anda emniyet kayıtlarımızda ve kayıt dışı 300 bin Afganistanlı göçmen söz konusudur.'' 


Bu haber toplam 2.037 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları