HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

Şiddeti Teşvik Edenlere ve Uygulayanlara Tedavi Ücretle Verilmeli..!

23 Eylül 2021 Perşembe Saat: 01:27

Kişiler gerek karşısındakine, gerekse topluma karşı sergiledikleri tahrik edici söz ve davranışlarıyla şiddeti ister uygulayan olsun ister teşvik eden olsun mutlak surette cezalandırılmalı.

Çünkü Şiddet her hal ve durumda şiddettir. Şiddetin azı çoğu olmaz,Şiddetin her türlüsü insana ve canlıya zarar veri vermektedir de.!

Sağlıkta şiddeti konuşmalarıyla teşvik edenlere ve bizzat şiddet uygulayarak sonuç almayı deneyenlere akıl sağlığı tedavisi yapılmalı ve bu tedavi ücretle verilmeli…!

Bu konuda bir kez daha konuşan Ordu Tabip odası başkanı Uzm.Dr.Ali Coşkun”Hekime ve sağlık personeline şiddet uygulayan kişi veya kişiler, tıbbi olarak önce akıl sağlığı yönünden muayene ve kontrol edilmelidirler.

Sonuçta akıl sağlığı yerinde diye karar verilirse, TCK ‘ya göre uygun ceza istemiyle dava açılmalı, dava sonuçlanana kadar sağlık alanında sosyal güvencesi durdurulmalıdır, o kişiye sağlık hizmetleri para ile verilmelidir.

Ünye özel Çakıetepe Hastanesi ve Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun “bu öneriyi bir televizyon sohbetinde değerli tarihçi hocamız sayın İlber Ortaylı’dan duydum. Bu önerisiyle ünlü tarihçimiz ve Türkiye’de herkesin çok sevdiği ve saydığı değerli tarih hocamız Sayın İlber Ortaylı , hekime şiddete ülkemiz adına ne kadar üzüldüğünü de  en içten duygularla söylemiştir.

Ordu Tabip odası olarak bu öneriyi sonuna kadar destekliyor ve bir an önce kanun haline gelmesini talep ediyoruz.

Hekime ve sağlıkçılara şiddet uygulayan insanların yapılan muayenelerinde akıl sağlığı yerindeyse ceza uygulanmalı…

Hekime ve sağlık personeline şiddet uygulayan kişi, öncelikle akıl sağlığı yönünden ilgili uzman hekim tarafından muayene ortamına alınmalı, şüpheli durum var ise 1-2 gün yatırılarak uygun serviste gözlenmeli, sonuçta akıl sağlığı yerinde diye karar verilirse TCK ‘ya göre uygun ceza istemiyle  hakkında dava açılmalı, dava sonuçlanana kadar sağlık alanında sosyal güvencesi durdurulmalı ve sağlık hizmetleri para ile verilmelidir..

Eğer sağlık gözlemi sonrasında akıl sağlığı yerinde değildir diye karar verilirse , zaten kişinin , ruh sağlığı ve hastalıkları hastanesinde yatarak tedavisine devam edilmelidir.

Sağlıkta şiddet, ciddi caydırıcı tedbirlerle ve cezalarla önlenebilir

Aksi takdirde Ülkemizin en gözde öğrencilerini barındıran tıp fakültesinden daha mezun bile olmamış Zeki Türk doktor namzetleri, yurt dışına gitme hayalleri kuracaklardır.

Bu gençler bizim geleceğimiz, eğer bunlara sahip çıkamaz isek, bilim karanlık bir bataklıkta elimizden kaybolacaktır, bizim olan gençler, ellerin elinde nice başarılı çalışmalara imza atacaklar ve biz de bu gelişmeleri ülke kaynaklarını harcayarak satın almaya çalışacağız. Biontech aşısında Dr. Uğur Şahin örneğinde görüldüğü gibi diyor,saygılar sunuyorum. 


Bu haber toplam 517 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları