HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

ÖLÜM !..

8 Eylül 2021 Çarşamba

Dün olduğu gibi bugün ve halen daha Allah ile,din ile iman ile aldatmaya devam ede,yaşadıklarından zerrece ders almayıp, günümüzde olduğu gibi fani dünyada kendinden başka insanların ve insan dostu canlılarında yaşadıklarını görmeyip yada görmezden gelip, varsa yoksa ben diyerek kendinden başkasını düşünmeyen, kendinden ve bir avuç yandaşından başkasına huzur ve güven içerisinde insanca yaşam hakkı tanımayan,karnı gözü bir türlü doymak bilmeyen,ülke, insan ve canlı düşmanı siyaset ve ticaret insanları özellikle de idareciler,kefenin cebi yok,orada bankamatikte yok,tabii en önemlisi bu işin zamanı da yok, ölüm var,ölüm..! 

Kendinden başkasını düşünmeyen idareciler başta olmak üzere herkes hepimiz dâhil, akıl sahibi, tabii akıl sağlığı yerinde olan insanlar olarak en büyük yanılgımız içinde bulunduğumuz durumun yaşam boyu hep aynı şekilde devam edeceğini ve yapmış olduğumuz olumlu ya da olumsuz tüm iş ve işlemlerin hesabının olmadığını düşünmeden yaşamamız.

Bazı gençler zanneder ki, hep genç kalacak. Sağlıklılar zannediyor ki hiç hasta olmayacak. Bazı haramzade onlar kendilerini biliyor zenginler zannediyor ki, hep bu zenginlik onlarla kalacak, elinde kalsa bile gençliğini, sağlığını korumaya yetecek.

Bazı diriler zannediyor ki, ölüm onlara hiçbir zaman uğramayacak. Gizleyenler,saklayanlar zannediyor ki,yaptıkları bir gün ortaya çıkmayacak..

Kanunsuzlar, namussuzlar, hırsızlar arsızlar yüzsüzler, suç işleyenler, helal haram demeden yiyenler zannediyor ki, hesap sorulmayacak.

Heyhat!

Oysa hiçbir şey olduğu gibi ila ebed devam etmeyecek. Ve her şeyin bir bedeli,bir ederi var.!

Herşeyin Bir bedeli var;

Kulakları sağır edercesine şiddetli ses geldiği vakit,

Kişinin kardeşinden, annesinden, babasından, eşinden ve çocuklarından kaçacağı gün,

İşte o gün onlardan herkesin kendini meşgul edecek(başından aşkın) bir işi vardır.

O gün bir takım yüzler vardır ki pırıl pırıl parlarlar, gülerler, sevinirler.

O gün nice yüzler vardır ki,toz toprak içindedirler.Onları bir siyahlık bürür ülkemin ve özellikle de son kırk yıldır ve halen daha çıkardığı onlarca bakandan,milletvekilinden,ilçe başkanı,belediye başkanı,meclis üyesi yöneticilerinden açlıktan nefesi kokarken günümüzde parayla beştaş oynayan içinde iki tane iyi var onları Allah biliyor,kullarda Ünyeliler de biliyor zerrece fayda görmeyip kendileri halen daha kaymakamlık ve belediye kapısında el açmaya devam eden Ünyeliler,Allah sizleri bildiği gibi yapsın yapıyor,yapacak zaten.

Tabii sadece sizleri mi,hayır gözünüzden koruduğunuz çocuklarınız da sizlerin yediği kul hakkından paylarına düşeni fazlasıyla alarak sürünecekler ,sürünüyorlar zaten 

Aslında dün,bugün ve halen daha gözlerinizin,sadece Ünye’nin ülkenin değil, tüm dünyanın ve insanların gözleri önünde sürünüyorlar da sizler kendinizce aldırış etmiyorsunuz,ama her şeyi gayet iyi bildiğiniz Allah da sizlerde gayet iyi biliyorsunuz.ne diyelim,daha nasıl diyelim,Allah’ın bu konuda herkese hepimize tüm yarattıklarına dediğini bilmeyen duymayan, duydukları halde bilmezden duymazdan gelen sizler gibi insanlık düşmanlarını yüce Allah ıslah etsin (Abese Suresi 32 ila 41’ci Ayetler. 

Bir ölünün ardında kalan üç beş parça eşya:

Onlar da geride kalan pek muhterem yakınları tarafından bir çöpün kenarına bırakılmış.

Birisi alır, faydalanır umuduyla.

Ah Yalan Dünya! Nefis miyoptur, önünü göremez…

Sözün özü, önce iyi insan olun, iyi insan, iyi mümin, iyi Müslüman, İyi Hıristiyan, iyi Yahudi’dir dili, dini ırkı ve rengi ne olursa olsun yüce Allah’ın yarattığı tüm insanlar, özellikle de idareciler,çok iyi biliyorsunuz ki kefenin cebi yok, zamanı da yok,ama ölüm var ölüm diyor, saygılar sunuyorum.


Bu haber toplam 559 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları