HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

ESNAF ...

7 Eylül 2021 Salı Saat: 08:31

Siz siz olun “önce can sonra canan” özdeyişinden hareketle  okul kırtasiye ve günlük gıda maddeleri,giysi her ne ise tüm ihtiyaçlarınızı  bir kuruşunuz eksik olsa size ürün vermeyen aldıklarınızı geri bıraktıran zincir marketlerden değil,elinizde avucunuzda bir kuruşunuz dahi olmasa, olduğunda getirirsiniz diyen yaşadığınız şehrin yerel küçük ama gönlü zengin esnafınızdan alın..! 

Çünkü yerel esnafınızdan yaptığınız alış veriş için harcadığınız her kuruş Ünye ye Ünyeliye,Fatsa’ya Fatsalıya Orduya,orduluya bir şekilde geri döner ve ülkeye ve insanlara fayda sağlar.. Ama ulusal marketlerden yaptığınız alışverişlerde harcadığınız her kuruş holdinglere gider,sizlere dönmez dönmüyor zaten.! 

Ülke genelinde olduğu gibi Ünye dede duyarlı sivil toplum kuruluşlarının ihtiyaçlarınızı yaşadığınız şehrin esnaflarından alın kendi esnafınıza dolayısıyla yaşadığınız şehrin ekonomisine katkınız olsun uyarılarına, Lütfen kırtasiye ihtiyaçlarınızı marketlerden değil kırtasiye dükkânlarından alın  haklı uyarısı da Ordu ve Ünye’deki duyarlı eğitim, öğretim kurumlarından geldi.

Evet, sorumluluk duygusuyla yaşayan saygıdeğer insanlar, ordulular, Ünyeliler Fatsalılar ve bu şehirlerde yaşayan okurlar, atalarımız önce can sonra canan diye boşuna söylememiş.

Kendi esnafından elinde avucunda cebinde beş kuruşun olmasa dahi her türlü ihtiyacını giderirsin. ama ulusal zincir marketlerden bir kuruşunuz eksik olsa aldığınız tüm malzemeleri size geri bıraktırırlar.! 

Sorumluluk duygusuyla yaşayan Ordulular, Ünyeliler, Fatsalılar unutmayın bu yüzden “önce can sonra canan” diyor atalarımız

Evde ailen, yaşadığın şehirdeki köydeki kasabadaki Ordu’daki, Ünye deki ihtiyaç sahibi olmasının yanında her gün yüz yüze baktığın ve her an her saniye iç içe yaşadığın,düğününe cenazene sormadan gelecek yerel esnafın ihtiyaç sahibi iken, senin kendi ihtiyaçlarını komşu ilçenin esnaflarından ulusal marketlerden alışveriş yaparak temin etmen doğru değil,doğru da olmaz.Saygıdeğer insanlar ve okurlar atalarımız lafın çoğu deliye söylenir der.

Lafı daha fazla uzatmadan biz kendi ihtiyaçlarımızı önce can diyerek kendi esnaflarımızdan karşılayalım. Çünkü Zincir marketler bunu yaşayanlar çok iyi bilirler.Ulusal marketlerden alış veriş yaptığınızda bir kuruşunuz dahi eksik ise aldığın bütün malzemeleri geri bıraktırırlar size.Paran yoksa gelme dercesine.Ama yerel esnaflarımız öylemi,paran yoksa istediğin kadar al olunca getirirsin deyip seni ve aileni yarı yolda aç ve açık bırakmaz.

Bu yüzden önce Can, sonra canan sevgili insanlar önce can.

Lütfen kırtasiye ihtiyaçlarınızı marketlerden değil kırtasiye dükkanlarından alın!!!!!!!!

Pandemi döneminde yeterince kazanç elde eden market zincirleri aylardır okulların kapalı olması nedeniyle iş yapamayan kırtasiyelerin de işine el atarak okul malzemesi satışı yapıyorlar.

Bu yıl bir farkındalık yaratıp tüm okul ihtiyaçlarımızı kırtasiyeci esnafımızdan alarak onlara destek olalım.

(((Lütfen bunu bir zincir olarak tüm ülkeye yayalım. Metnin üzerine hafif basılı tutarak kopyala yapıştır yapabilirsiniz)))

Her zaman ihtiyaç duyduğunuz küçük esnaf hep birlikte ayakta kalacak! Lütfen  artık yaşadığımız yerleşim yerindeki insanlarımıza, esnaf ve sanatkarlarımıza karşı çok daha fazla duyarlı olalım.

Önce can sonra canan diyerek birlikte yaşadığımız yerel küçük esnafımızdan alışveriş yaparak önce kendimizi koruyalım dolayısıyla kendimizi ve tüm insanlarımızı ve ülkemizi korumuş olalım topyekûn milletçe diyor, saygılar sunuyorum.

 


Bu haber toplam 476 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları