HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

ARKADAŞ ...

6 Eylül 2021 Pazartesi

Bu güzel canlı insanların can dostu değil can yoldaşı can. İnsanların çoğu birlikte yola çıktığı insanları ya yarı yolda bırakıyor, yada çıkar ilişkileri bozulunca öldürüp bir çukura atıp olay yerinden kaçıyor... Ama insan dostu canlı beraber yürüdüğü insanı rahatsızlanınca, yada çıkarına ters düşünce bazı paragöz çıkarcı insanlar gibi kaderine terk edip olay yerinden kaçmıyor…

İnsan dostu bu güzel canlı,birlikte yürüdüğü insan aniden rahatsızlanınca ilk iş yola çıkarak gelen geçen araçları durdurarak aldığı insani yardımla birlikte yol yürüdüğü insanın hayatını kurtararak,sadece insanları neşelendiren insan dostu olmadığını, insanların can yoldaşı olduğunu tüm dünyaya göstermiş oldu.

Fani dünyanın olmazsa olmaz en mükemmel canlısı olan insan gibi,insan dostu tüm canlılar da hem fani dünyanın,hem de insanların sadece dostu değil,can yoldaşı olduklarını insana taş çıkartan insanüstü bir hareketiyle yoldan geçen aracı durdurarak rahatsızlanan sahibinin yeniden hayata döndürülmesine katkı sağlayan insan dostu değil, insanın can yoldaşı can.!

Bu insanın yanında bir insan yada,kızı oğlu yada arkadaşı olsaydı acaba nasıl bir yol izlerdi.Bazı insanlarca köpek daha bilmem ne yer sadece,insana ne gibi faydası olacaktır diye hafife alınan insan dostu bu güzel canlı sadece dost değil, insanların Can yoldaşı köpek ne yaptı.

Ne yapacak akıl sahibi insanların yapması gereken gelen geçen araçları durdurup hastalanan insana yada sahibine müdahale etmesine katkı sağlayarak sahibinin yada bir insanın hayatını kurtardı.Bundan öteye daha ne yapmalıydı yani.Çoğu akıl sahibi insanın yapamayacağını yaptı..

Çoğu akıl sahibi insan olup da böyle durumlarda ya görmezden gelir,bakar bana ne der çeker gider,yada eli ayağına dolanır çok olmuştur,ne yapacağını hesap edene kadar insan hayatını kaybeder.

İşte çoğu insanlarca hayat kurtaran bu özel ve önemli yönü görülmeyen insan dostu değil insanların can yoldaşı bu güzel canlılara kendine verdiği insani değeri veren insanlar da kazanır.

Siz siz olun, köpek daha ne yani deyip insan dostu bu güzel canlıları hafife almak,küçümsemek yerine onlara o güzel canlara kendiniz gibi değer verin,kazanan sadece onlar değil, görüldüğü gibi biz insanlar olur ve olacaktır da...

Çünkü bu güzel canlılar sadece insan dostu değil, insanların can yoldaşı can.

Yüce Allah yarattığı tüm canlılar, bunlara akrep ve yılanda dahil,hepsini insan oğlu dahil birbirlerine vesile kılmıştır.Yaratılmış tüm canlıların dünya ve insanlar ile kainattaki her şeyin sağlıklı bir şekilde varlığını sürdürmesine katkısı olduğu ve olacağı için yaratılmışlardır.Hiçbiri boşuna yaratılmamıştır.

İnsanoğlu zaman içinde yaratılmış tüm canlıların bir şekilde birbirlerine olan ölümlü katkılarına bizzat tanık olur,olduğunda da Yaratıcısı yüce Allah'a bir kez daha hamd ederek hayata insanlara ve insan dostu değil insanların can yoldaşı canlılar ve tüm yaratılmışları daha iyi anlayarak hayata daha sıkı sarılır.

Kısacası yüce Allah akıl sahibi insanlar dahil,gözle görülmeyecek kadar küçükte olsa hiçbir canlıyı boşuna değil birbirlerine faydalı olması için yaratmıştır diyor,saygılar sunuyorum.


Bu haber toplam 459 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları