HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

SİSTEM ...

4 Eylül 2021 Cumartesi

Saygıdeğer fakir zengin tüm insanlar ve okurlar, yıllardır ve halen daha sağlık sektöründe yaşanan olumsuzluları dönem dönem hem devlet yetkililerine,hem de sağlık sektöründen doğal olarak yararlanmak mecburiyetinde olan tüm insanlara anlatan duyarlı sağlık çalışanları gibi Göz Hastalıkları uzmanı Op.Dr. Şaban Şimşek sağlık SOS veriyor” Sistem İyice Özel Sektöre Kayıyor..!” başlığı altında kaleme aldığı makalesini paylaşarak,halen daha eskiden hastanelerde hastalar rehin kalıyordu,senetle sepetle tedavi olunuyordu,kuyruklarlardan hastalar tedavi olamadan evlerine geri dönülüyordu gibi olumsuzluklarla kendini aldatan insanlar,hayata dair sağlık başta olmak üzere tüm alanlarda darbe yemeden darbeyi,haksızlıkları yaşamadan yaşayanlardan ders almak,yaklaşan yada ben geliyorum diye bas bas bağırarak gelen tehlikeyi görmezden gelmek,bana ne benim param var siyasi ticari gücüm var diyerek toplumun yüzde doksanını oluşturan fakir yoksulları hiçe saymak demektir.

Bu toplumda zengin fakir herkes hepimiz beraber yaşıyoruz. Komşumuzun,akrabamızın bu ve benzeri konuda yaşadığı,yada yaşayacağı üzüntü herkesi hepimiz üzer üzmelidir,düşündürmelidir insanım diyen tüm insanları özelliklede duyarlı idarecileri.Çünkü iş işten geçtikten sonra eyvah ben biz ne yaptık diyerek pişmanlık duymak fayda getirmez. Önemli olan  yaklaşan tehlikeyi görüp devlete sahip çıkmaktır. Devlet özel sektör gibi paragöz değildir.Özel sektör paran kadar hizmet verir,ödediğin vergi harç ve cezalar kadar ve parasız hizmet verir.

Bakın bu konuda Şaban Şimşek ne demiş ve halen daha insanlara ve idarecilere ne diyor nasıl sesleniyor buyurun okuyun karar sizlerin elbette.

 Sistem İyice Özel Sektöre Kayıyor..!

Sistem iyice özel sektöre kayarak,dün,bugün ve halen daha ekonomik yönden darda ve zorda olmaya devam eden dar gelirliye zarar veriyor!Sağlıktaki uygulamanın yanlışlığı yüzünden

18-19 Yıl önce şu tespitlerde bulunmuş, gazetelerde, dergilerde, kitaplarda yazmış, TV’lerde de bunları, “muhalefet ediyorsun” deseler de açık açık söylemiş, sesimi ilgililere duyurmaya çalışmıştım!

Şöyle diyordum:

Sağlıkta Uygulamaya konulan bu sistem;

1. Doktorluğu sanat olmaktan çıkaracaktır.

2. Doktorluğu serbest meslek olmaktan çıkaracaktır.

3. Doktoru sermayeye PASPAS edecektir!

Bugün geldiğimiz noktada bunların hepsi gerçekleşmiştir. Buna, uygulamalarda idarecilerin hoyratlığı da eklenince iş daha da kötüye doğru gitmiştir, gitmektedir.

1. Kamuda çalışan doktorlar (özellikle de eli iş tutan sanatkarlar) ve asgari ücret seviyesinde ölesiye çalışan büyük şehirlerdeki büyük hastanelerin hemşireleri ayrılmakta ÖZELE GEÇMEKTEDİR.

2. Eğitimin seviyesi (çok sebepli olarak) giderek düşmekte, bununla birlikte kamudaki eğitim araştırma hastaneleri “günlük bakılan hasta sayısı” odaklı çalışmak durumunda bırakılmalarının neticesi olarak kalifiye işler yapmaktan uzaklaşmakta, hemen hepsi Anadolu’da rutin bir devlet hastanesi pozisyonuna düşmektedir. Yeter ki hasta “istediğim zaman muayene olabiliyorum” desin memnun olsun mantığı…

3. Sonuçta özel sektör bütün bunlardan beslenmekte, dünyada eşi benzeri olmayan bir şekilde stadyumlarda reklamların neredeyse tamamı özel sektör hastaneleri adı ile dolmakta, Sayıları ve kapasiteleri geometrik hızla artmaktadır. Tıp deyimiyle söylersek BU GELİŞMELER NORMAL DEĞİL TÜMORALDIR!

4. Şayet hükümet bütün bunları bilinçli olarak yapıyorsa yani özel sektörü özellikle destekliyorsa artık söyleyeceğim bir şey yoktur! Ama böyle değilse, o zaman acilen yapacağı bir şeyler olmalıdır, yapmalıdır! Aksi takdirde birkaç sene sonra zaten yapılacak bir şey kalmayacaktır! Zira gemi çoktan yükünü ve demirini almış, geri dönüşü olmayan denizlere açılmış olacaktır. Bunun da tıptaki adı “irreversible” dönemdir yani hastaya söylenen şekliyle “Artık ne yersen ye!” dönemi. Bilmem anlatabiliyor muyum?!

5. Dün Migros’tan bir kilo taze fasulye aldım, kilosu 15 Tl idi, vallahi şaşırdım. Üstelik eve gelince anladım ki taze maze de değildi!. Özel hastanelerde fiyatlar nedir doğrusu bilmiyorum ama fasulye piyasasından bağımsız olduğunu sanmıyorum! 

Son söyleyeceğim; Allah bu millete acısın. Amin. Diye sözlerini tamamlamış 

Prof Dr Şaban Şimşek,ancak yüce Allah akıl verir yaratır,ama asla karışmaz.İradeyi yarattıklarına bırakır.Yani söz sizde ey insanlar sizde sizde.Size sizden başka kimseden fayda yok.siz göreceksiniz ve gerekeni siz yapacaksınız.Kızı kendi ahaline bırakırsanız ya davulcuya yada zurnacıya kaçar dere atalarımız.Siz siz olun kaderimiz böyleymiş deyip hayata dair hiç bir konuda hele hele sağlık konusunda kendinizi ateşe atmayın.Çaresiz(siniz)..!size sizden başka kimseden fayda yok,bugüne kadar olmadı bundan sonrada olmaz.Şaban Şimşek sistem İyice özel sektöre kayıyor diyerek diyeceğini demiş.Siz siz olun zengin fakir tüm insanlar neyin nereye kayacağını en iyi hesap etmesi gerekenler toplumun dar kesimleridir.Zenginin arabası dağı taşı aşar, ama fakirinki düz yolda şaşar demiş atalarımız. Herkes özelliklede toplumun yüzde doksanın temsil eden fakir ve yoksullar aklını başına alsın  sonra eyvah para etmez diyor, saygılar sunuyorum.

 


Bu haber toplam 424 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları