HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Nevin Altunbaş

Nevin Altunbaş

Ordu Şehir Hastanesi...

7 Nisan 2021 Çarşamba Saat: 19:46

Ordu ilimizin sağlık altyapısında ki yetersizlikler Orduluların uzun yıllardır devam eden ortak sorunu, sıkıntısıydı.

Ama bitmek üzere.

Ordu'muza derli toplu 300 bin metrekare alan üzerine 900 yatak kapasiteli büyük şehre yakışan şehir hastanesi yapılacak. İhale yapıldı ve iş temel atma seviyesine getirildi.

*

Bizim çocukluğumuzda  Ordu merkezde iki hastane vardı.  Bunlardan biri Subaşı Mahallesi'nde bulunan Ordu Devlet Hastanesi, diğeri ise bugünkü Bucak Mahallesi'ndeki Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi binalarda Ordu SSK Hastanesi.

İl nüfusuna göre taleplere karşılık veren, Orduluları zorlanmadan, büyük şehir hastanelerine gitmelerine gerek kalmadan tedavi eden bu kurumlarımıza ilerleyen yıllarda farklı dallarda ek binalar yapılarak çocuk, doğum, diş  gibi yenileri açılırken ve bunlara eski adıyla sağlık ocakları  yeni haliyle aile hekimliklerinin de  ilave edilmesine rağmen  her geçen gün  artan nüfus karşısında tüm sağlık birimleri Orduya, Orduluya yetemez oldu.

Buraya kadar sağlık altyapımızın bir boyutu.

*

Mesela, Ordumuzda hatırı sayılır bir üniversite ve bu üniversitenin tıp fakültesi olmasına karşın öğrencilerin eğitim göreceği tam donanımlı, derli toplu bir uygulama, araştırma hastenesinin  olmayışı hep eksiklik olarak görüldü.

*

Bunun yanında Rusya'nın dağılmadan önceki Sovyetler Birliği  döneminde Ukrayna'nın Çernobil kentinde meydana gelen nükleer santral kazası sonrası Karadeniz Bölgesi illerinde yaygınlaşan  ve ilimizde de ciddi sayıda ölümlere yol açan kanser hastalarına tedavi hizmeti sunulamıyor,  insanlarımızı dışarıya bağımlı hale getiren önemli bir eksiğimizdi.

Kansere yakalanan hemşehrilerimiz tedavi aradığı, İstanbul, Ankara, Samsun, Trabzon gibi kentlerde hastalığın acısından çok tedavi hizmeti alabilmede yaşanan zorlukların acısını, sıkıntısını yaşıyorlardı...

*

Ordumuzda sağlık altyapısında ki yetersizlik Covit-19 salgını ile daha net görüldü. 

Yetkililerimiz soruna kalıcı çare aramaya başladılar. Covid -19 salgının pik yaptığı sıralarda hastanelerimiz hasta yoğunluğuna  cevap verememiş olması, yoğun bakım ve servis ünitelerinin yetersizliği idari yönetimin  kapalı otoparklara kadar hasta yatakları koyarak çare arayışı bardağı taşıran son damlalar gibiydi. 

*

Sonunda sıkıntılar, problemler geride kalıyor.

Nihayet mutlu sona yaklaşıyoruz.

Ordu ilimize çok sayıda büyükşehirde bulunan  konforlu sağlık hizmeti sunan şehir hastanesi yapılacak.

İsabetli bir kararla Ordu Üniversitesi Cumhuriyet yeleşkesi arazisine yapılacak olan Ordu Şehir Hastanesi ihalesi yapılarak temel atma ve inşasına başlama safasına getirildi.

Toplamda 900 yatak kapasiteli hastane  300 bin metre kare alan üzerine kurulacak. Tüm tedavi ünitelerini bünyesinde bulundurarak bir merkezden hizmet sunuyor olması ilimiz için  önemsenecek  sağlık hizmeti olacak.

Ordu ilimiz bu hastane sayesinde sağlık altyapısı ile bölgeye hizmet verir hale gelecek...


Bu haber toplam 2.828 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları