HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer

Nevin Altunbaş

Nevin Altunbaş

Bayramda da fındık...

24 Temmuz 2021 Cumartesi

Dini bayramlarımızdan bir kurban bayramını daha geride bıraktık. Yüce Yaradan'ın emirlerini yerine getirerek kurbanlarımızla "iyi kul" olma hedefine yaklaşabildiysek ne mutlu bizlere.

Böylesine inancımızı yoğun yaşadığımız  günlerde Allah günahların en büyüklerinden olan kul hakkıyla huzuruna gitmeyi kimseye nasip etmesin. Kul hakkına girenleri de ıslah eylesin, doğru olanı bulmaya kavuştursun.

Gündem bayram, bayramlaşma, buluşma, akrabalar, dostlar arasında hasret giderme de olsa sohbetlerin konusu yaklaşmakta olan findık hasadı ve bu yıl için açıklanacak fındık taban fiyatı.

Üreten kesim ürününün kilogramına 30- 35 tl aralığında fiyat istiyor. Hükümet 30 liraya yakın bir rakam açıklayacağı beklentisi piyasa çevrelerinde konuşuluyor.

Fındıkta doğal afetlerden kaynaklanan toplamda rekoltede yüzde 30 dolayında kayıp oluşmasına rağmen bir kısım çevreler kaybı görmezlikten gelip çiftçinin emeğini yüksek rekolte bahaneleriyle ucuz alma hesapları yapıyor. İçeriden destekli dış kaynaklı oyuna dilerim Devletimiz yetkilileri gelmez.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın çok çeşitli resmi Devlet kurumları uzmanları, ziraat odaları, ticaret ve borsa yönetimleri uzmanları eşliğinde  670 bin ton 2021 yılı Türkiye fındık rekoltesi hesaplayıp açıklaması bir kısım çevrelerin hoşuna gitmemiş olacak ki ihracatçılar birliğini saha üzerinde çalışma yapmadan masa başından 815 bin ton rekolte açıkladı. Ardından Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan ikinci bir rekolte sayımı yapılmasını istedi. Kabul edilen bu istek 2021 yılı findık rekoltesini ne yönde değişime uğratacak, fındıktaki küresel sermaye-yerli işbirlikçi oyunlarını bu yıl da maya tutacak, üretici mağdur edilecek mi, ülkemizin milli ürünü peşkeş çekilecek mi göreceğiz.

Üretici uyandı.

Çiftçi eski çiftçi değil. Bilgisayar, internet kullanıyor, emeğinin değerini biliyor, tepkisini koyuyor.

Sosyal medyada ki çiftçi mesajları, paylaşımları çiftçinin kolay yem olmayacağını gösteriyor.

Her şeye rağmen devletimiz ve hükümet adaletli bir yaklaşımla milli ürünümüzü hak ettiği değeri vererek fındık çiftçisini memnun edecektir.

Aksi bir tutum Türkiyemizde her kesimin kayıp hanesine yazılır.

Yabancı ülke vatandaşları kazanır.


Bu haber toplam 1.949 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları