‘’DEVLETİN HAMALI ESNAF MI’’

Madeni Eşya Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Hakan Yurdakul esnafa kredi faiz artırımında oranlama ayarı istedi.

Madeni Eşya Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Hakan Yurdakul esnafa kredi faiz artırımında oranlama ayarı istedi.

Bizler esnafımızın her zaman yanında ve sözcüsü olan Madeni Eşya ‘’Sanatkarlar Odası olarak her gün zor şartlara maruz kalan ve her sıkıntıda ilk faturaya muhatap olanlarız. ‘’ diyen Yurdakul, birçok noktaya dikkat çekti.

‘’DEVLETİMİZİN YANINDA OLDUK’’

Yurdakul, ‘’99 depreminde tüm esnaflar, esnaf odaları, birlikler milletinin yanında, devletinin hizmetinde olduk   

2013 Gezi Parkı protestolarında mağdur olan esnaflarımız dahi  devletin yanında oldu 

17-25 Aralık 2013 operasyonlarında, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde, Covid de esnafın dükkanları kapatıldı. Memura maaşları ödendi, yine esnaf ses çıkarmadı, devletinin yanında oldu.  

’DEPREMDE DE YANINDAYDIK’’

Yakın zamanda 11 ilde gerçekleşen Türkiye ve Dünyanın en büyük depremlerinden biri oldu. Bütün esnaflar, esnaf odaları, birlikler halkının, milletinin yanında devletinin hizmetinde oldu. 

‘’DESTEK GÖRMEDİK’’

EYT çıkarıldı SSK lı olan emekli oldu, aynı şartları taşıyan esnafa 3000 gün fazla pirim ödeyeceksiniz. Siz emekli olamazsınız dendi. 

Büyük firmalara SSK desteği verildi. Esnafın BAĞKUR primi 6500 TL çıkarıldı. 

‘’ESNAFIN SESİ OLMADIK’’

Bugün işçilerin grev için yasal hakları varken, memurlar iş yavaşlatırken, bir öğretmen öldürüldüğü zaman bu ülkede derse girmeyen öğretmenler kadar her gün, işsizlik internet satışı ve büyük marketlere karşı evine ekmek götüremeyen, ödemelerini yapamayıp her gün dükkan kapatan, intihar eden esnafın sesi olmadık. 

‘’DEVLETİN HAMALI ESNAF MI’’

Bu devletin garibanı, hamalı esnaf mı? Malum ekonomik krizi atlatmak için her bir esnaf geçmişte olduğu gibi bugün de devletinin yanındadır. Lakin tasarruf paketinin ilk yansıtılacak mercii bugün evine ekmek dahi götüremeyen esnafımızın esnaf kredi kooperatiflerinden geçmiş yıllarda çekmiş olduğu kredilere faiz artırımı getirilerek zaten zor idame etmeye çalıştığı hayatını daha da zorlaştırılarak tükenmesine sebep olacaktır. Devlet kademesindeki siz değerli yöneticilerin bunu dikkate alarak bu yanlıştan vazgeçmenizi ve doğru olan esnafımın bundan sonraki çekecekleri kredilere oranlama ayarı yapmanızı esnaflarım adına istiyor ve talep ediyoruz. Siz gazi meclisimizin saygıdeğer vekilleri. Meclis kürsüsünde yapmış olduğunuz yemine bağlı kalarak sizi seçen asillerinizin haklarını koruyacağınıza en ufak şüphemiz yoktur. Zira seçimle senet tarihinin çok erken geldiğini hatırlatmak isterim. 

‘’ÇAĞRIM SİZLERE’’

Sevgili yerel yöneticilerim başta sn valim ve sn büyükşehir belediye başkanım, çağrım sizleredir! Esnafımın ısrarla bizlerden talep ettiği küçük sanayi sitesi için lütfen birlikte hareket ederek Ordumuzda, imalat ve üretim yapmak isteyen fakat yer bulamayan esnafımıza hep birlikte bir çözüm üretelim. Sn basın mensupları ve kıymetli esnaf kardeşlerim STK olarak Madeni Eşya Sanatkarlar odası her zaman sizin yanınızda, sesiniz ve taleplerinizin takipçisi olmaya devam edecektir.’’

Muhabir: Umut DEMİR   


Kabadüz'de Kaza: 5 Yaralı

Ordu'da kent bayramlaşması düzenlendi..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kurban Bayramı Paylaşımı...

Özgür Özel, CHP'nin Eski Genel Başkanlarıyla Buluştu..

Mustafa Öğretmen Alkışlarla Uğurlandı..

Ünye Bayrama Hazır!..

Ankara-Samsun Karayolu Yoğunlaştı..

Dikkat, trafik çok yoğun!..

Fırtına Nedeniyle Bazı Bölgelerde Denize Girmek Yasaklandı..

Çamaş'ta Kaza: 4 Yaralı
Anasayfa