Ordu'nun Güvenlik, Asayiş ve Trafik Durumu Değerlendirildi

2024’ün ilk 4 aylık Güvenlik, Asayiş ve Trafik durumu Vali Muammer Erol başkanlığında değerlendirildi.

Ordu Valisi Muammer Erol, toplantıyla ilgili açıklamasında Ordu ili genelinde 2024 yılının ilk 4 ayında asayiş, narkotik ve siber suçlar, terör, kaçakçılıkla mücadele ve göçmen kaçakçılığı başta olmak üzere asayiş ve güvenliğin sağlanması noktasında yürütülen çalışmaları paylaştı.

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen faaliyetlerin, 2024 yılının ilk 4 ayı değerlendirme toplantısında konuşan Vali Muammer Erol;

”Bugün, mutad olduğu üzere her ayın ilk haftasıyla birlikte yılbaşından itibaren meydana gelen asayiş olayları ilgili  basınımızı bilgilendirme arzusundayız. Siz değerli basın mensuplarından vatandaşlarımıza bu bilgileri birinci elden iletmeniz adına yardım ve desteğinizi talep ediyoruz. Vatandaşımız da kendileri için emniyet ve asayiş adına nelerin yapıldığını haberdar olsun istiyoruz. Emek ve gayretleriniz adına bu noktada teşekkür ediyoruz” dedi.

2024 yılı Ocak ayından bu güne Emniyet ve Jandarma sorumluluk bölgelerinde meydana gelen olaylarla ilgili olarak da basın mensuplarına bilgiler veren Vali Erol;

“Emniyet sorumluluk bölgesinde kişilere karşı işlenmiş 10 önemli suç kategorisinde yüzde 6.7 oranında bir azalma meydana gelirken, yüzde 99.4 oranında da yakalama gerçekleşti. Mal varlığına karşı işlenen dokuz önemli suç kategorisinde yüzde 30.8’lik bir azalma ve yüzde 92.2’lik bir aydınlatma oranına erişilmiş oldu” dedi.

“Trafikte çalışmalarımız Sayın Bakanımızın talimatlandırdığı ’Trafikte Sıfır Can Kaybı’ hedefiyle yürütülen çalışmalar, denetimler yönünden daha etkin ve yaygın olarak yapılmaya çalışılıyor” diyen Vali Erol, şöyle konuştu;

“2024’ün ilk dört ayında kaza yerinde bir vatandaşımız hayatını kaybetti. İlimiz genelinde alınan tüm tedbirlere rağmen 589 yaralamalı trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 785 vatandaşımız yaralandı.”

Trafik kazalarının yüzde 40’a yakınının motosiklet kazalarından kaynaklandığını ve motosiklet sayılarının   ciddi oranda artış gösterdiğinin altını çizen Vali Muammer Erol, motosiklet kullanan sürücülerden motosiklete binmenin gereği olan tüm tedbirleri eksiksiz almalarını ve trafikte daha dikkatli olmalarını istedi.

Konuşmasında, tarımda kullanılsın diye alınan ama her türlü işte kullanılan ve yöremizde patpat adı verilen araçlara da değinen Vali Erol, bu araçlarda da ölümlü kazalar yaşandığını, ciddi artışlar olduğunu söyleyerek, patpat araç kullanımında dikkatli olmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Vali Muammer Erol, 2024 yılı Ocak ayından bu güne Jandarma sorumluluk bölgelerinde meydana gelen asayiş olayları ile ilgili olarak ise şu bilgileri verdi;

“Kişilere karşı işlenmiş 10 önemli suç kategorisinde yüzde 9 oranında bir artış meydana gelmiş, yüzde 99 bir aydınlatma var. Mal varlığına karşı işlenen 9 önemli suç kategorisinde yüzde 6 oranında azalma ve yüzde 91 aydınlatma oranına erişilmiş oldu. Jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen 75 trafik kazasında 4 vatandaşımız hayatını kaybederken, 181 vatandaşımız yaralandı. Bu kazaların yüzde 4’ü yine motosiklet kazalarından kaynaklandı.”

Vali Muammer Erol, öyle devam etti; ”Mayıs ayındayız, asayiş açısından içinde bir mahalli idareler genel seçiminin de olduğu bir dönemi geride bıraktık. Önümüzde hareketli geçeceğini bildiğimiz bir turizm sezonu var. İl merkezi, ilçeler, köyler, yaylalar dâhil bir turizm hareketliliğine konu olacak. Dolayısıyla bu hareketliliğin getirdiği asayiş olaylarıyla ilgili ilimize özel konular ve onların getirdiği riskler de bulunuyor. Fındık toplamaya diğer illerden vatandaşlarımız gelecek. Bunların geliş gidişleriyle ilgili hazırlıkların da şimdiden tüm birimlerce yapılması gerekiyor. O manada biz kendi birimlerimiz, kaymakamlarımız ve diğer birimler, belediyeler başta olmak üzere turizm hareketliliğin getirdiği iş ve işlemlerle ilgili yapılabilecekler noktasında gayret ve çalışmaları var. İnşallah turizm sezonu da beklediğimiz gibi şehrimizde verimli geçiririz diye ümit ediyorum.”

HABER MERKEZİ


Nostaljik Araçlardan Bayraklı Konvoy...

Öğretmenler, Çalışma Programına İstedikleri İllerde Katılabilecek

İşte, Bu Gençler Alkışlanır!..

İl Müdürü Asaleten Atandı

Gençler "Sert Adımlarla" Yürüdü...

Kentin Estetiğine Katkı Sunuyor

Gençlik Haftası Etkinlikleri Coşkuyla Başladı

PROJE KABUL EDİLDİ

Öğrenciler Projelerini Kitapla Taçlandırdı

Türk Sağlık-Sen'den Teşekkür Mesajı
Anasayfa