Azerbaycan Müzik Grubu Ordu'da Konser Verecek

Azerbaycan'ın 106. Kuruluş yılı etkinlikleri çerçevesinde Ordu'ya gelecek olan Azerbaycan Müzik Grubunun konser vereceği açıklandı.

Ordu İl Kültür ve Turizm Müdür V. Uğur Toparlak, Azerbaycan Müzik Grubunun 11 Mayıs 2024, Cumartesi günü Ordu'da konser vereceğini açıkladı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uğur Toparlak; "Müslüman doğunun ilk demokratik cumhuriyeti olarak kabul edilen Azerbaycan bağımsızlığını 28 Mayıs 1918'de ilan etmiştir. Azerbaycan'ın bağımsızlığını ilk Osmanlı Devleti tanımıştır. Kardeş Azerbaycan'ın büyük başarılarından Türkiye gurur duymuş ve her daim yanında olmuştur. Atatürk’ün de dediği gibi 'Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir.' Haydar Aliyev’in 'İki devlet, tek millet' sözü, Türkiye ile Azerbaycan’ın kardeşliğinin ve kuvvetli dostluk bağının en güzel ifadesidir. Dinimiz bir, dilimiz bir, kültürümüz birdir. Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti’nin kurucusu Mehmet Emin Resulzade'nin, 'Bir kere yükselen bayrak bir daha inmez' sözünü hatırlatarak, Türkiye ve Azerbaycan Devletlerinin kardeşliklerinin, birliklerinin ve dirliklerinin daim olmasını diliyorum. Azerbaycan Cumhuriyeti’nin 106. kuruluş yıl dönümünü en kalbi duygular ile kutluyorum" dedi.

Gerçekleştirilecek etkinliğin detaylarını da açıklayan Uğur Toparlak, şöyle devam etti;

"Valiliğimiz ile Azerbaycan Cumhuriyeti Kars Başkonsolosluğu iş birliğiyle 11 Mayıs 2024, Cumartesi günü, saat 20:00’de Ordu Kültür Sanat Merkezi Büyük Salonda Azerbaycan Bağımsızlığı’nın 106. Yıl dönümü münasebetiyle verilecek olan Azerbaycan Müzik Grubu Konseri'ne tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum."

HABER MERKEZİ 


Nostaljik Araçlardan Bayraklı Konvoy...

Öğretmenler, Çalışma Programına İstedikleri İllerde Katılabilecek

İşte, Bu Gençler Alkışlanır!..

İl Müdürü Asaleten Atandı

Gençler "Sert Adımlarla" Yürüdü...

Kentin Estetiğine Katkı Sunuyor

Gençlik Haftası Etkinlikleri Coşkuyla Başladı

PROJE KABUL EDİLDİ

Öğrenciler Projelerini Kitapla Taçlandırdı

Türk Sağlık-Sen'den Teşekkür Mesajı
Anasayfa