4 AYDA YARIM MİLYARLIK İHRACAT.

Doğu Karadeniz bölgesinden yapılan ihracat, 2024 yılının ocak-nisan döneminde oldukça olumlu bir performans sergiledi. Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhaneden toplamda 525 milyon 500 bin dolarlık bir ihracat gerçekleştirildi. Doğu Karadeniz

Doğu Karadeniz bölgesinden yapılan ihracat, 2024 yılının ocak-nisan döneminde oldukça olumlu bir performans sergiledi. Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane'den toplamda 525 milyon 500 bin dolarlık bir ihracat gerçekleştirildi.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, bu dönemde Trabzon'dan 408 milyon 859 bin dolarlık, Rize'den 68 milyon 837 bin dolarlık, Artvin'den 30 milyon 57 bin dolarlık ve Gümüşhane'den de 17 milyon 747 bin dolarlık ihracatın gerçekleştiğini bildirdi.

Başkan Kalyoncu, en fazla ihracatı fındık sektörünün gerçekleştirdiğini belirtti. Fındık, 258 milyon 101 bin 314 dolarlık ihracatla listenin başında yer alırken, onu sırasıyla su ürünleri ve mamulleri, yaş meyve sebzeler, maden ve metaller ile taşıt araçları ve yan sanayi izledi.

Doğu Karadeniz'in ihracatında öne çıkan ülkeler arasında İtalya, Rusya Federasyonu, Gürcistan, Almanya ve Çin'in olduğunu dile getiren Kalyoncu, özellikle Çin'e yapılan ihracatta yüzde 46'lık bir artışın yaşandığını ifade etti.

Ayrıca, Vietnam, Japonya, Güney Kore, İzlanda, Finlandiya, Birleşik Arap Emirlikleri, Danimarka, Ürdün, Çekya, Tunus ve Estonya gibi ülkelere yapılan ihracatta da önemli artışlar gözlendiğini aktaran Kalyoncu, geçen yılın aynı dönemine kıyasla ihracatta yüzde 4'lük bir artış yaşandığını vurguladı.

Başkan Kalyoncu'nun verdiği bilgilere göre, Doğu Karadeniz'in ihracatı geniş bir coğrafyaya yayılarak, bölgenin ekonomik büyümesine katkı sağlıyor.


Nostaljik Araçlardan Bayraklı Konvoy...

Öğretmenler, Çalışma Programına İstedikleri İllerde Katılabilecek

İşte, Bu Gençler Alkışlanır!..

İl Müdürü Asaleten Atandı

Gençler "Sert Adımlarla" Yürüdü...

Kentin Estetiğine Katkı Sunuyor

Gençlik Haftası Etkinlikleri Coşkuyla Başladı

PROJE KABUL EDİLDİ

Öğrenciler Projelerini Kitapla Taçlandırdı

Türk Sağlık-Sen'den Teşekkür Mesajı
Anasayfa