ORÇEV, “SORUNLAR ORTAK AKILLA ÇÖZÜM BULUR.”

Ordu Çevre Derneği, Altınordu Belediyesi’nin Yeni Mahalle’de Altınordu Belediyesi yanındaki yeşil alanı yeniden yol olarak açma kararı nedeniyle yaptığı açıklamada, “Yeşil alana gereksinimimiz var.” denildi.

Ordu Çevre Derneği, Altınordu Belediyesi’nin Yeni Mahalle’de Altınordu Belediyesi yanındaki yeşil alanı yeniden yol olarak açma kararı nedeniyle yaptığı açıklamada, “Yeşil alana gereksinimimiz var.” denildi.

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, “Altınordu ilçesi Yenimahalle’deki okullar caddesi 4 yıl önce Altınordu Belediyesi tarafından trafiğe kapatıldı. Caddeyi ve belediye binasının önündeki alan park alanı yapılmıştı. Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, okullar caddesini tekrar trafiğe açacağını söylüyor. Ordu şehir merkezinde nefes alacak park yok, meydan yok. Meydanı olmayan bir şehirde yaşıyoruz. Başkan Tepe, okullar caddesinin trafiğe açılma sebebini, "esnafların talebi olduğunu, trafik sıkışıklığı olduğunu " ifade ediyor.” denildi.  

Cadde ve kaldırımlar işgal altında

Açıklamanın devamında da “Bu yolu trafiğe açarken Trafik Şubesinin görüşü alınmış mi? Belediye meclisinde görüşülmüş mü? Tekintaş döneminde yolun genişlemesi için Milli Eğitim Müdürlüğünden izin alınarak, okul bahçesi daraltılmış ve yolu genişletmişlerdi. Yeni Mahallenin en güzel ağaçları da bir gecede yok edilmişti. Bu alanın yanında okul var, öğrenciler için güvenli bir alandı. Yeni Mahalle halkının nefes alacağı bir alan oluşturulmuştu. Trafik sıkışıklığı ve esnafın mağduriyetini gidermek için çözüm var. Ordu’nun bütün caddeleri ve kaldırımları otomobiller tarafından işgal edilmiş durumda. Yayalar da kaldırımlarda yürüyemiyor. Kaldırımlar ve sokaklar otopark olarak kullanılmamalı. Ayrıca esnafların mağduriyetini gidermek için de belediyenin belirleyeceği gece saatlerinde kısa süreli açılmasıyla sorun giderilebilir. Bunun örnekleri İstanbul İstiklal Caddesi ve Beşiktaş Çarşısı’nda, Ankara’da var. Ordu’da da daha önce trafiğe kapatılan Süleyman Felek ve Zübeyde Caddelerinin bir bölümü; Sırrıpaşa ve İsmetpasa Caddelerinde olduğu gibi. Bizlerin parklara ve şehir meydanlarına ihtiyacımız var.” vurgusu yapıldı.

Alternatif üretilmeli

ORÇEV Yönetim Kurulu çözüm olanağının olduğunu belirterek, “Ayrıca Başkan Ulaş Tepe, yolu tekrar trafiğe açarken halkın dinlenip vakit geçirebileceği yeşil alan gereksinimini nasıl karşılayabileceğini de açıklamalıdır. Yolu isteyenlerin talebini yerine getirirken, yeşil alan talebi olan halkı görmezden gelmenin yanlış olduğunu düşünüyoruz. Altınordu Belediyesi binasının çevresindeki trafik sıkışıklığının en önemli nedenlerinden birinin de yol kenarlarına ve kaldırımlara park eden araçlar olduğunun da herkes tarafından bilindiğini de gözden uzak tutmamak gerekiyor. Bizler Altınordu'nun yeni belediye yönetiminin önceki yönetimler gibi “Ben yaptım oldu'' anlayışıyla devam etmesini değil ortak aklı esas alan bir yönetim modeli işletmesini istiyoruz. Bunun için de kent konseyi şarttır.” denildi.

HABER MERKEZİ


İlk Yerli Haberleşme Uydumuz Temmuz Fırlatılacak!

Kadın Kahramanlarının Kıyafetleri Yeniden Tasarlandı..

AK Parti; "31 Mart seçimlerinin telafisi mümkün!"

Ordu ve Amasya'da 19 FETÖ Zanlısı Yakalandı..

Fatsa'da Üzücü Olay!

"Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı" Açıklandı

Türk Yıldızları Samsun'da Pravo Yaptı

NÖBETÇİ ECZANELER

TURİSTLERİN EN BÜYÜK YARDIMCILARI ONLAR

Türkiye'de geçen yıl 1 milyon 314 bin trafik kazası oldu
Anasayfa