ORDU DÖNER YEMEYİ SEÇTİ

Garanti Ödeme Sistemleri (GÖSAŞ), 2023’te Garanti BBVA kartları ile Garanti BBVA POS’larından yapılan harcamaların özetiyle ilgili araştırma gerçekleştirdi.

Türkiye'de kredi kartı kullanılarak yenen en popüler yemek türler döner ve köfte oldu.

Garanti BBVA'nın 2023 yılında gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Türkiye'de kredi kartlarıyla en fazla harcama yapılan restoran türleri belirlendi. Buna göre, Türk halkı yıl boyunca en çok döner ve köfte restoranlarında alışveriş yapıyor. Ardından kebap, pide ve burger restoranları geliyor. 

Köftesiyle ünlü Tekirdağ dahi döneri seçti

Tekirdağ başta olmak üzere, Çanakkale, İzmir, Antalya, Karaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin, Şırnak, Hakkari, Rize, Trabzon, Ordu, Sinop, Ankara gibi şehirlerle Türkiye’nin yedi bölgesinde Garanti BBVA kart kullanıcıları döner restoranlarına rağbet gösterdi.

Tunceli de kebap, Bolu da ise pide öne çıktı

Tekirdağ ve Çanakkale dışında Marmara Bölgesi köfteyi seçerek bu gruptan ayrı konumlandı. Sadece Tunceli kebap yemeği tercih ederken; Bolu, Afyonkarahisar, Zonguldak, Amasya, Uşak, Aydın ve Bayburt pideyi tercih etti. Mersin ise tantunide öne çıkarak yerel yemeğinden vazgeçmedi.

İstanbul ve Antalya daha çok burger yedi

Yemek çeşitleri bakımından Türkiye ortalamasının üstünde olan şehirlerdeyse İstanbul, Kocaeli, Antalya burger restoranlarını seçerken, Ege ve Karadeniz illerinde pide restoranları tercih sıralamasında en üst seviyeye yerleşti.

İç ve Doğu Anadolu’da döner kebap sofralarda yerini alırken, Güneydoğu’da lahmacun diğer şehir ve bölgelere göre daha fazla tercih edildi.

HABER MERKEZİ


İlk Yerli Haberleşme Uydumuz Temmuz Fırlatılacak!

Kadın Kahramanlarının Kıyafetleri Yeniden Tasarlandı..

AK Parti; "31 Mart seçimlerinin telafisi mümkün!"

Ordu ve Amasya'da 19 FETÖ Zanlısı Yakalandı..

Fatsa'da Üzücü Olay!

"Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı" Açıklandı

Türk Yıldızları Samsun'da Pravo Yaptı

NÖBETÇİ ECZANELER

TURİSTLERİN EN BÜYÜK YARDIMCILARI ONLAR

Türkiye'de geçen yıl 1 milyon 314 bin trafik kazası oldu
Anasayfa