TARİH KOKAN TOPRAKLARDA MACERA BAŞLIYOR

Bolaman-Elekçi havzası arkeolojik yüzey araştırması çalışmalarının 2024 yılı içerisinde başlayacağı bildirildi.

5 yıllık bir proje olan arkeolojik yüzey araştırması çalışmaları Düzce Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr.Safiye Aydın ve ekibi tarafından yürütülecek. Çalışmalarda Bolaman Elekçi havzasında bulunan Fatsa, Kumru, Korgan, Çamaş, Çatalpınar, Kabataş ve Aybastı ilçelerinde arkeolojik yüzey araştırması yapılacak.
Bolaman-Elekçi havzasında yüzey araştırması yapılacak yerler arasında Çatalpınar ilçesi Akkaya, Aybastı Perşembe Yaylası, Korgan ilçesi Yalman Tepesi, Kumru ilçesi Küsnefak Kayası, Çamaş ilçesi Kaya Mezarı gibi tarihi alanlar bulunuyor.
“ESERLERİN BİLİMSEL DEĞERLERİ ORTAYA ÇIKARTILARAK”
Fatsa Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürü Cevat Erbil 7 ilçeyi kapsayan yüzey araştırmasında bölgede yer alan arkeolojik özellikteki alanlar tespit edilip gerekli korunma tedbirleri ve güvenlik tedbirleri hakkında raporlar hazırlanacağını belirterek, “İlgili eserlerin bilimsel değerleri ortaya çıkartılarak raporlaştırılacaktır. 5 yıl sürecek bu çalışmada bölgemizin tarihi yapıları kültürel yapılarıyla ilgili değerlendirmeler yapılacak olup bu çalışmada bizleri desteklerini esirgemeyen Kültür Bakanlığı'na, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne ve Belediye Başkanımız İbrahim Etem Kibar ile diğer ilçe belediye başkanlarına teşekkür ederim.” dedi.


HABER MERKEZİ


İlk Yerli Haberleşme Uydumuz Temmuz Fırlatılacak!

Kadın Kahramanlarının Kıyafetleri Yeniden Tasarlandı..

AK Parti; "31 Mart seçimlerinin telafisi mümkün!"

Ordu ve Amasya'da 19 FETÖ Zanlısı Yakalandı..

Fatsa'da Üzücü Olay!

"Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı" Açıklandı

Türk Yıldızları Samsun'da Pravo Yaptı

NÖBETÇİ ECZANELER

TURİSTLERİN EN BÜYÜK YARDIMCILARI ONLAR

Türkiye'de geçen yıl 1 milyon 314 bin trafik kazası oldu
Anasayfa