FATSA ENGELSİZ KAFE EĞİTİMİN BİR PARÇASI OLDU

Fatsa Belediyesi tarafından ilçenin sahiline engelli vatandaşların sosyalleşmesi için yapılan Engelsiz Kafe açıldığı günden beri büyük ilgi görüyor.

Fatsa Belediyesi Engelsiz Kafe her hafta farklı özel eğitim okullarından ve rehabilatasyon merkezlerinden engelli bireyleri konuk ediyor. Engelli bireyler Engelsiz kafede bir yandan ücretsiz çaylarını kahvelerini içerken bir yandan da farklı aktiviteler yapıyorlar. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’da zaman zaman Engelsiz Kafe’ye giderek engelli bireylerle sohbet ediyor ve onların sorunlarını dinliyor. Fatsa Belediyesi Engelsiz Kafe Ordu ili genelinde, ilçeler içerisinde hem mekan itibariyle hem de konum itibariyle içerisindeki etkinlikleriyle önemli bir hizmet olarak değerlendiriliyor.
“BİZ ENGELSİZ KAFEYİ EĞİTİM İÇİN DE KULLANIYORUZ”
Fatsa Sami Yücel Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Veysel Cengiz, Engelsiz Kafe projesini hayata geçiren Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’a teşekkür ederek, “Biz bir eğitimci olarak okullarımızdaki yaptığımız eğitimin okul dışında da belediyemiz tarafından bu nezih, güzel bir ortamın hazırlanması bize de çok faydalı oldu. Okulların eğitiminin haricinde, çocuklar burada sosyal ortamda diğer insanlar içerisinde bulundukları doğal ortam içerisinde hem hizmet alıyorlar, yeme içme davranışlarını, diğer insanlarla irtibat kurma davranışlarını ve temizlik lavabo ihtiyaçlarını karşılıyorlar, el yıkama becerilerini geliştiriyorlar ve başka engelli olan insanlarla da görüşüyorlar, onlarla da diyalog kuruyorlar. Bu, onlara kendilerini daha iyi hissettiriyor ve bizim okulda verdiğimiz eğitime daha çok katkı sağlıyor. Biz de bu konuda çok memnunuz, belediyemize de bu güzel ve nezih ortamdan dolayı çok teşekkür ederiz,” dedi.


İlk Yerli Haberleşme Uydumuz Temmuz Fırlatılacak!

Kadın Kahramanlarının Kıyafetleri Yeniden Tasarlandı..

AK Parti; "31 Mart seçimlerinin telafisi mümkün!"

Ordu ve Amasya'da 19 FETÖ Zanlısı Yakalandı..

Fatsa'da Üzücü Olay!

"Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı" Açıklandı

Türk Yıldızları Samsun'da Pravo Yaptı

NÖBETÇİ ECZANELER

TURİSTLERİN EN BÜYÜK YARDIMCILARI ONLAR

Türkiye'de geçen yıl 1 milyon 314 bin trafik kazası oldu
Anasayfa