İLÇENİN İLK KADIN MUHTARI

İlçe statüsüne 1957'de geçen Espiye'nin ilk kadın muhtarı olan Emecan, Merkez Mahallesi'ne hizmet için kolları sıvadı

Giresun'un Espiye ilçesinde tarihi bir seçim zaferi yaşandı. 35 yaşındaki evli ve bir çocuk annesi Burcu Emecan, ilçenin ilk kadın muhtarı seçilerek tarihe geçti. Espiye'de 67 yıldır yapılan seçimlerde kadın muhtar seçilememesi, Emecan'ın zaferini daha da anlamlı kıldı.

Emecan, yaklaşık bir yıl önce Merkez Mahallesi için muhtar adayı olmaya karar verdiğinde, çevresinden büyük destek gördü. Seçim çalışmaları boyunca gösterilen olumlu tepkiler, onu daha da motive etti. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Merkez Mahallesi'nde kullanılan 3 bin 700 oydan 1600'ünü alarak rakiplerini geride bırakan Emecan, ilçenin ilk kadın muhtarı oldu.

Emecan, seçim sürecinde özellikle ziyaretler sırasında kadın olmanın avantajını yaşadığını belirtti. Ev ziyaretlerinde güler yüzle karşılanması, motivasyonunu artırdı ve seçim kampanyasını daha da etkili hale getirdi.

Muhtarlık ofisini yenilediği esnada bile gelecekte muhtarlık ofisi olabileceğini düşünerek işe başladığını söyleyen Emecan, bu hayalinin gerçekleşmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Özellikle çocukların ilgisini çeken Emecan, okul ziyaretleri yaparak mahalle sakinleriyle daha yakın bir ilişki kurmayı hedefliyor.

Mahalle sakinlerinden Erdem Kara, Emecan'ın seçilmesinin ardından kadının her alanda var olması gerektiğini vurgulayarak, başarılar diledi. Espiye ilçesi için yeni bir dönem başlayan Emecan, muhtarlık görevini en iyi şekilde yerine getirme sözü verdi.


İlk Yerli Haberleşme Uydumuz Temmuz Fırlatılacak!

Kadın Kahramanlarının Kıyafetleri Yeniden Tasarlandı..

AK Parti; "31 Mart seçimlerinin telafisi mümkün!"

Ordu ve Amasya'da 19 FETÖ Zanlısı Yakalandı..

Fatsa'da Üzücü Olay!

"Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı" Açıklandı

Türk Yıldızları Samsun'da Pravo Yaptı

NÖBETÇİ ECZANELER

TURİSTLERİN EN BÜYÜK YARDIMCILARI ONLAR

Türkiye'de geçen yıl 1 milyon 314 bin trafik kazası oldu
Anasayfa