Yol isteyenler kimler?

Emek Partisi’nden yeşil alanın yeniden yol yapılmasına eleştiri geldi.

Emek Partisi’nden yeşil alanın yeniden yol yapılmasına eleştiri geldi.

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, Altınordu Belediyesi Başkanı Ulaş Tepe’nin önceki dönemde Yeni Mahalle’de bir sokağın kapatılarak yeşil alan ve yürüyüş yolu olarak düzenlemesine son vererek yeniden yol yapmak istemesini eleştirdi. “Yeni Mahallemizde yeşil alan yok. İnsanların oturup nefes alacağı yerlerin sayısı artırılmalı. Ancak yeni seçilen Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, söz verdim diyerek yeşil alanı yeniden yol yapmak istiyor. Emek Partisi olarak okullar bölgesi olan alanın yeşil alan olarak kalmasının doğru olacağını savunuyoruz.” dedi.

Yeşil alan yapılırken karşı çıkılmadı

Uzun, üyelerinden Ulaş Tepe’ye oy verenlerin de olduğunu belirterek, “Partimizden Sayın Ulaş Tepe’ye oy verenler de oldu. Parti olarak doğruyu desteklerken yanlışları da eleştireceğiz. Yolun iptal edilerek yeşil alan yapıldığı dönemde itiraz eden olmamıştı. Aşkın Tören, yolu yeşil alan yaparken CHP’li ya da başka parti meclis üyelerinden; CHP İl ve ilçe yönetimlerinden ve başka parti, sendika, derneklerden eleştiri gelmemişti. Emek Partisi olarak biz de karşı çıkmamıştık. Çünkü Yeni Mahalle’ye yeşil alan gerekliydi. Bu da gösteriyor ki, yolun yeşil alan olarak yapılması kabul görmüş. Şimdi ne oldu da ses çıkarılmayan bir yer yeniden yol olarak düzenleniyor? Anlamak mümkün değil.” dedi.

Yol isteyenler kimler?

Altınordu ilçesinin önceliği yeşil alanın yol olarak değiştirilmesi olamadığını belirten Uzun, “İlçemizde halkın beklentileri var. Daha fazla yeşil alan isteniyor. Bu zamana kadar burası için yol olsun diye bir açıklama, talep olmadı. Şimdi kimler yeniden yol istiyor açıklanmalı. Burada yolun yeşil alan yapılması trafik sorunu yaratmadı. Araç bakımından hareketli bir sokak değildi. Ayrıca borçların çok olduğu söylenen bir zamanda gereksiz yeni masrafa da anlam veremiyoruz.” dedi.

İmar değişikliği yapıldı mı?

Yol ya da yeşil alan için imar değişikliği olmalı diyen Uzun, “Burası yol iken yeşil alan yapılırken de şimdi yeniden yol yapılırken de imar değişikliği yapılması gerekmiyor mu? İmar değişikliği yapıldı mı? Bu durum bir gerçeği de ortaya çıkardı. Kent Konseyi bir zorunluluk. Böyle projeler tartışılmalı. Belediye Meclisi’ndeki tartışmalar çoğunluk oylarıyla oldubittiye getirilebiliyor. Dün de bugün de Büyükşehir Belediyesinde yaşanan budur. Altınordu Belediyesi de aynı hatayı yapmamalı. Yeni Mahalle halkıyla anket mi yapıldı? Orada dinlenenlere soruldu mu?  Ya da Trafik Müdürlüğü’nden bir araştırma sonucu mu alındı? Kısacası Yeni Mahalle’de yeşil alan gereksinimi var. Yeşil alana dokunmayın.” dedi.


HABER MERKEZİ


İlk Yerli Haberleşme Uydumuz Temmuz Fırlatılacak!

Kadın Kahramanlarının Kıyafetleri Yeniden Tasarlandı..

AK Parti; "31 Mart seçimlerinin telafisi mümkün!"

Ordu ve Amasya'da 19 FETÖ Zanlısı Yakalandı..

Fatsa'da Üzücü Olay!

"Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı" Açıklandı

Türk Yıldızları Samsun'da Pravo Yaptı

NÖBETÇİ ECZANELER

TURİSTLERİN EN BÜYÜK YARDIMCILARI ONLAR

Türkiye'de geçen yıl 1 milyon 314 bin trafik kazası oldu
Anasayfa