HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
18 Temmuz 2022 Pazartesi Saat: 01:05

AMBULANSLARA KAMERA TAKILMASINA TEPKİ

Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, “Sağlık Bakanlığı tarafından 112 Ambulanslarına görüntü ve ses kaydedici kamera takılması özel hayatın gizliliği ve hasta mahrumiyeti açısından sıkıntı yaratacaktır”
AMBULANSLARA KAMERA TAKILMASINA TEPKİ

Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, “Sağlık Bakanlığı tarafından 112 Ambulanslarına görüntü ve ses kaydedici kamera takılması özel hayatın gizliliği ve hasta mahrumiyeti açısından sıkıntı yaratacaktır” dedi.

 Ambulanslara konulacak görüntü ve ses kaydedici kameraların özel hayatın mahremiyetini ihlal edeceğini belirten Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, bu uygulamadan vazgeçilmesini istedi.

Başkan Zengin yaptığı açıklamada, ‘Sağlık Bakanlığı tarafından 112 Ambulanslarına görüntü ve ses kaydedici kamera takılması özel hayatın gizliliği ve hasta mahrumiyeti açısından sıkıntı yaratacaktır. Kaydedilen ve elde edilen görüntü kayıtlarının nereye aktarıldığıyla ilgili bilinmezliğe sebebiyet veriyor. Uygulamadaki bir diğer sorun sağlık çalışanlarının 24 saat boyunca izlenecek olması başka bir özellikten, özel hayatın korunmasıyla ilgili de sıkıntı yaratıyor olması, şoför kabiniyle başlayan ‘Ambulansların içine kamera’ yerleştirme sisteminin, ileriki tarihlerde hastaların yattığı bölüme kapsayıp kapsamayacağı da bilinmiyor. ‘Ambulansların içine kamera’ yerleştirme sisteminin hastaların yattığı bölüme kapsaması hastalarımızın kişisel haklarına aykırıdır’ dedi. nFATMA ALAY

 




Anahtar Kelimeler : AMBULANSLARA, KAMERA, TAKILMASINA, TEPKİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler