HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
20 Ekim 2021 Çarşamba

‘’BİLİME KARŞI YAYGARA YAPIYORLAR’’

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun, ilimizde vaka olaylarının tekrar artışa geçmesi üzerine açıklama yaptı.
‘’BİLİME KARŞI YAYGARA YAPIYORLAR’’

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun, ilimizde vaka olaylarının tekrar artışa geçmesi üzerine açıklama yaptı.

Coşkun, ’’ Aşı oranlarının hala daha yüzde 17 - 18 oranında olması , kelimenin tam anlamı İle vatandaşın ihmali ve vurdumduymazlığıdır’’ dedi.

Aşı konusunda açıklama yapan Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun, ‘’Toplumumuzda gereken aşı dozu olarak aşı eksikliği görülmediği halde , aşı yapacak sağlık personeli eksikliği görülmediği halde,  aşı oranlarının hala düşük olması şaşırtıcıdır.’’ Yorumunu yaptı.

Pandemi açısından gelecek günlerin ve özellikle de Kasım ayından başlayarak kış aylarının riskli olacağını belirten, Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun şunları kaydetti.

‘’SON VİRAJ’’

‘’Gösteren bu durumun Sorumlusu, başta bilime karşı yaygara yapan aşı karşıtları ve bu hurafecilere inanan vatandaşımızdır. 

Son virajına girdiğimiz bu riskli günlerde hayatı tehlikeye atmamak için , kara günleri görmemek için , aşı olmaya gidenlerin , artık sadece kendisinin aşı olması yetmez, kendisi ile birlikte en az 1-2 arkadaşını da aşı yaptırma konusunda ikna ederek , aşıya götürmesi gerektiği bilinmelidir.

‘’VATANDAŞLIK GÖREVİ’’

Bu artık bir vatandaşlık görevi haline gelmiştir ve ülkemizin Pandemiden bir an önce kurtulması için son derece önemlidir.Bu noktada ÜÇ büyük lider mesleğe büyük görevler ve sorumluluklar düşmektedir . Bunlar,

Öğretmenler : öğrencilerine aşı olmanın gerekliliğini anlatarak onların ebeveynleri üzerindeki sevimli baskılarını harekete geçirmelidirler.

Muhtarlar : ülkemizin mahalle lideri konumundaki muhtarlarımız gerekirse mahallelerinde aşı olmayı reddeden hanelere giderek , toplumsal bağışıklık ve sağlığı koruyabilmek için bu haneleri, aşı yaptırmak konusunda ikna etme çabalarını artırmalıdırlar.

İmamlar : değerli imamlarımız da meslekleri gereği aşı olmadığı için toplumu hasta etmenin vebal ve Kul hakkına girdiğini değerli cemaatine, hatta yapacağı hane gezileriyle aşı olmayı reddeden hanelere anlatmalıdırlar.

Böylece bilime dayalı, mantıklı bir yol kullanarak ikna İle bu tabloyu, hem şu sıralarda corona virüs vaka artışları yükselen Karadeniz bölgesi için , hem de tüm ülkemiz için daha çok Umut  dolu hale çevirebiliriz.’’

HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler